Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ : ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΖΑΚΙ




Ο Κώστας Τριαντάφυλλος παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Δεν προέρχομαι από πολιτικό τζάκι, είμαι μαχόμενος δικηγόρος και στην πολιτική βρίσκομαι για να αγωνίζομαι και όχι για να συμβιβάζομαι.» Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με το χθες, με τα οργανωμένα συμφέροντα, τις νοοτροπίες και τις πρακτικές, που κρατούν καθηλωμένο το νησί. Η θέση μου ήταν και είναι πάντα κοντά στον αδύναμο πολίτη.
Σήμερα ο σύγχρονος ρόλος του βουλευτή στην τοπική κοινωνία είναι καθοριστικός. Ηγείται της προσπάθειας για ανάπτυξη, για προσέλκυση κεφαλαίων, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Και βέβαια όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τους όποιους περιοριστικούς όρους του μνημονίου.
Δεν επενδύω στη φτώχεια και στην ανέχεια για να επωφεληθώ πολιτικά. Είμαι και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. Ο αγώνας μου εναντίον της φτώχειας είναι δεδομένος. Ο καθημερινός αγώνας μου από το επαγγελματικό μετερίζι, για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη είναι γνωστός.
Εκφράζω αυτούς που πιστεύουν ότι έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να βρούμε λύσεις, εκφράζω αυτούς που πιστεύουν ότι πολλά μπορούμε να αλλάξουμε στα νησιά μας. Μπορούμε να παλέψουμε για το καλό του τόπου μας, για το καλό το δικός μας, για το καλό των επόμενων γενιών, για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι μεγαλύτερες γενιές.
Συμμετέχω με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, γιατί πιστεύω στις δυνατότητες της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και στην ανασύνθεση της νέας κεντροαριστεράς. Η φωνή της Χίου πρέπει να είναι παρούσα στις εξελίξεις, με προοδευτικό πρόσημο. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος μπορεί να εγγυηθεί την αναγκαία υπευθυνότητα και την σοβαρότητα για την Εθνική Ανασυγκρότηση, την υπέρβαση του μνημονίου και την έξοδο από την κρίση.
Για την ανάπτυξη των νησιών μας, των Ψαρών, των Οινουσσών και της Χίου, έχω ήδη δημοσιοποιήσει πέντε άξονες στους οποίους πρέπει να κινηθούμε.
Συγκεκριμένα:
  1. Φυσιογνωμία των νησιών μας: Άμεση αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που διαθέτουν τα νησιά μας, με αιχμή την πλούσια Ιστορία, τον Πολιτισμό, τον Όμηρο, την Μαστίχα, την μοναδική αρχιτεκτονική των μεσαιωνικών χωριών και του Κάμπου, την ναυτοσύνη μας.
  2. Έργα υποδομής: Ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, που σήμερα έχουν τελματώσει (νοσοκομείο, νέο λιμάνι, φράγματα, αεροδρόμιο, μαρίνα).
  3. Πρωτογενής και δευτερογενής τομέας: Επένδυση στον πρωτογενή τομέα, με νέα εργαλεία και προγράμματα, που χρησιμοποιούνται διεθνώς, όπως ενοικίαση γης σε νέους αγρότες και νέες καλλιέργειες, οργάνωση κτηνοτροφικών πάρκων και ενίσχυση πρωτοβουλιών επένδυσης δευτερογενή τομέα στηριγμένου στους τομείς αυτούς.
  4. Τουρισμός: Ανάπτυξη στην Χίο Περιοχής Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αναβαθμισθεί το τουριστικό προϊόν μας, με σεβασμό στο περιβάλλον και ταυτόχρονη προώθηση των τουριστικών μας επιχειρήσεων. Ενίσχυση της προσέλκυσης τουρισμού από την Τουρκία, καθώς η σύντομη και φτηνή πρόσβαση στο νησί, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα, που μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα έσοδα.
  5. Εκπαίδευση: Αξιοποίηση, ανάπτυξη και ενίσχυση των Πανεπιστημιακών Σχολών και των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού. Ίδρυση Ακαδημίας Ομήρου με σκοπό τη συνεργασία Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και με αντικείμενο το έργο του  Ομήρου.

Σαν νέος άνθρωπος θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους συμπολίτες μας. Να είναι σίγουροι ότι ο αγώνας μας αυτός θα είναι νικηφόρος.»
πηγη chiospress




Δ