Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

«Γέμισαν» το Δημοτικό θέατρο οι νέοι συμβασιούχοι κοινωφελούς εργασίας

Έτοιμοι να πιάσουν δουλειά είναι πλέον οι περίπου 440 συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν από το Δήμο Λέσβου μέσω της ΑΜΚΕ «Ηλιαχτίδα»  με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Συνολικά οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν μέσω το προγράμματος αυτού για το Ν. Λέσβου είναι πάνω από 600.
Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την υπογραφή υπεύθυνων δηλώσεων και συμβάσεων εργασίας των  νέων υπαλλήλων  που προσλήφθηκαν στο Δήμο Λέσβου μέσω της Α.Μ.Κ.Ε. «Ηλιαχτίδα», με το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ο Δήμαρχος Λέσβου καλωσόρισε τους νέους εργαζόμενους σε μια σύντομη εκδήλωση σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο.  Παράλληλα έγινε η διαδικασία καταγραφής και τοποθέτησής τους, ώστε  άμεσα να αναλάβουν τα καθήκοντά τους.
Ο κ. Βουνάτσος, στο χαιρετισμό του, ευχήθηκε στους νέους συμβασιούχους καλή και αποδοτική εργασία. Ο Δήμαρχος ζήτησε να δείξουν συνέπεια και υπευθυνότητα, γιατί ο νέος ενιαίος Δήμος Λέσβου, αντιμετωπίζει πολλές και μεγάλες δυσκολίες και οι κάτοικοι δικαίως απαιτούν την επίλυση των μικρών και μεγάλων τους προβλημάτων. «Είμαι σίγουρος – τόνισε ο κ. Βουνάτσος – ότι η δική σας προσφορά θα δώσει σημαντικές λύσεις και θα διευκολύνει το δύσκολο έργο της Δημοτικής Αρχής, προς όφελος πάντα των κατοίκων του νησιού μας».
Τέλος, ο Αντιδήμαρχος, Γιάννης Τσακίρης έδωσε μια σειρά από πληροφορίες στους συμβασιούχους εργαζόμενους και ακολούθησε ανάλυση των καθηκόντων, των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων τους ανά κατηγορία και αντικείμενο εργασίας.
Σε ότι αφορά την κατανομή των προσληφθέντων οι περισσότεροι αναμένεται να στελεχώσουν την υπηρεσία καθαριότητας ενώ παράλληλα θα τοποθετηθούν τεχνίτες, κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, γεωπόνοι, κτηνίατροι, ναυαγοσώστες, ηλεκτρολόγοι, φύλακες, χημικοί, κ.α. προκειμένου να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες του Δήμου.