Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

H ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ



Η τέως βουλευτής Λέσβου, Χριστιάνα Καλογήρου τοποθετήθηκε Γενική Γραμματέας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στη θέση του Φώτη Χατζημιχάλη. Μιλώντας στο «LR» εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και σε ένα χώρο που γνωρίζει και μπορεί να προσφέρει.
«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η επιλογή μου ως Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Τα νησιά μας με τα έντονα προβλήματα, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που η χώρα δοκιμάζεται από την πρωτοφανή κρίση , αποτελούσαν πάντοτε προτεραιότητα στις δράσεις μου κατά την ενασχόλησή μου με την πολιτική. Δεσμεύομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, στηρίζοντας τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε αφενώς μεν ν' αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και αφετέρου να δημιουργήσουμε στέρεες αναπτυξιακές προοπτικές που θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο στους νησιώτες μας».
Η κ. Καλογήρου θα συμμετάσχει τη Δευτέρα σε σύσκεψη που έχει καλέσει ο Υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στηλιανίδης με τους επτά νέους Γενικούς Γραμματείς. Αναμένεται η υπογραφή σχετικής απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο και η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ προκειμένου οι νέοι Γενικοί Γραμματείς ν' αναλάβουν καθήκοντα. Η κ. Καλογήρου είναι μια από τις δυο γυναίκες που αναλαμβάνει θέση Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η δεύτερη είναι η κ. Πόπη Γερακούδη ΓΓ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η οποία προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, καθήκοντα Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ανά Περιφέρεια αναλαμβάνουν οι:
Αττική: Καλογερόπουλος Δημήτριος
Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα: Γερακούδη Καλλιόπη
Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία: Θεοδωρίδης Ηλίας
Πελοπόννησος-Δυτική Ελλάδα-Ιόνιο: Αγγελάκας Μανώλης
Μακεδονία-Θράκη: Καρούντζος Αθανάσιος
Αιγαίο: Καλογήρου Χριστιάνα
Κρήτη: Δεικτάκης Γεώργιος
Το who is who της νέας Γενικής Γραμματέως ΑΔΑ
Η Χριστιάνα Καλογήρου είναι οικονομολόγος απόφοιτος του  Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ).  Εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε μεγάλες εταιρείες. Από το 1993 μέχρι το 2003 ήταν Οικονομικός Διευθυντής της Sanitas και της βιομηχανίας ανοξειδώτων. Πολιτεύτηκε για πρώτη φορά  το 2004 και  εκλέχθηκε πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Νομό  Λέσβου με τη ΝΔ ενώ ήταν υποψήφια και το 2007 αλλά και  στις επαναληπτικές  εκλογές  17ης Ιουνίου 2012 μπαίνοντας σε μη εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου.
ΠΗΓΗ LESVOSNEWS