Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

24η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟ 11-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ




Στη Σάμο θα πραγματοποιηθεί η 24η Συνάντηση Ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου από τις 11 έως τις 22 Οκτωβρίου. Στη Συνάντηση θα συμμετέχουν 21 ομάδες, από 16 νησιά του Αιγαίου και θα υπάρχουν απογευματινές και βραδινές παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο, στο «Σίβυλλα» και στο αμφιθέατρο του Λυκείου Σάμου.

Οι παραστάσεις θα συνδυασθούν με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια θεατρικής παιδείας, εκθέσεις, δρώμενα και πολλές εκπλήξεις. Σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων έχει σκοπό να αναδείξει και να προβάλει τη Σάμο, την παράδοση και ιστορία της, όπως η παρουσίαση για πρώτη φορά του έργου του Γεωργίου Κλεάνθη «Χαρίδημος ο Σάμιος» σε μορφή θεατρικού αναλογίου από τη Θεατρική Ομάδα Σάμου σε συνεργασία με τη Μουσική Σχολή «Αρμονία» του δήμου Σάμου, η παρουσίαση του βιβλίου της Μαίρης Σιδηρά, «Ασχημάνθρωπος», θεατρικό έργο που βασίσθηκε σε σαμιώτικα παραμύθια και ανέβηκε από τη Θ.Ο.Σ. πριν πέντε χρόνια, η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μανιώτη που έζησε και δημιούργησε το πληθωρικό του έργο στη Σάμο, η έκθεση «Κουκλοτοπία» του Καρλοβασίτη καλλιτέχνη Σταύρου Μακρυγιάννη αλλά και το δρώμενο «Καδής» παρουσιασμένο στους φιλοξενούμενους της Συνάντησης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σπαθαρέων στο πλαίσιο της «Αιγαιοπελαγίτικης Συνάντησης χορών και γεύσεων»που θα κλείσει τη Συνάντηση. 


Τα μέλη των θεατρικών ομάδων τα πρωινά θα συμμετέχουν σε συζητήσεις με εκπαιδευτικό χαρακτήρα και τα βράδια σε δρώμενα όπως «Μες' τα μαύρα μεσάνυχτα», μια σατιρική βραδινή περιπολία με συμμετοχή μελών από διαφορετικές ομάδες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συνάντηση γίνεται με την υποστήριξη του δήμου Σάμου και χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

ΣΑΜΙΑΚΟ ΒΗΜΑ