Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Σ. ΣΑΜΟΥ





Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και την Εκλογική Περιφέρεια της Σάμου, έκανε την εξής δήλωση:

«Διάβασα την προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου σχετικά με το θέμα της Ε.Ο.Σ.Σ. και τον ιδιώτη ο οποίος ενδιαφέρεται να ανοίξει στο νησί οινοποιείο.

Μου ζητήθηκε να τη σχολιάσω.

Θα επαναλάβω προηγούμενη δήλωσή μου ότι όποιος αισθάνεται ότι οι ενέργειες του κ. Παπαθεοφάνους δεν είναι σύννομες, δεν έχει παρά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκαθαρίζουμε ότι το σαμιώτικο κρασί είναι μια βαριά κληρονομιά για το νησί, διεθνούς φήμης, συμβάλλοντας για δεκαετίες τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και στηρίζοντας χιλιάδες οικογένειες.

Πλην όμως δεν είναι δυνατόν να παραμένουν, χρόνια τώρα, απλήρωτοι πάνω από 3.000 αμπελοπαραγωγοί, με ένα Συνεταιρισμό που έχει πνιγεί στα χρέη και τον οποίο αποδυναμώνουν οι εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα που ήταν και ο κύριος δανειοαιμοδότης του.

Πιστεύουμε ότι ανεξάρτητα με τις κινήσεις του οποιουδήποτε ιδιώτη, οι οποίες σαφώς πρέπει να μην παρεκκλίνουν από τα όρια που ορίζουν οι σχετικές νομοθεσίες, οι έχοντες το έννομο συμφέρον αμπελοπαραγωγοί και συνεταιριστές της Σάμου πρέπει να επανασχεδιάσουν πολλά (θα έλεγα από μηδενική βάση) που αφορούν τον εκσυγχρονισμό, το marketing και το μέλλον της Ένωσης, η οποία εάν παραμείνει όπως είναι σήμερα θα τα γκρεμίσει οριστικά όλα.

Οι εμπλεκόμενοι με την Ε.Ο.Σ.Σ. έχουν πολλά παραδείγματα για να χρησιμοποιήσουν ως μοντέλο διαχείρισης. Υπενθυμίζω τις επιτυχημένες εμπορικές δραστηριότητες τόσο της μαστίχας Χίου όσο και του κρόκου Κοζάνης.

Φυσικά σε όλες αυτές τις προσπάθειες, που είναι επιβεβλημένες να γίνουν, πρέπει να αποκοπούν οριστικά οι ομφάλιοι κομματικοί λώροι τόσο σε επίπεδο διοικήσεων όσο και στις επιλογές των προσλήψεων.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι με την Ε.Ο.Σ.Σ., παραγωγοί, εργαζόμενοι και διοικούντες, να είναι βέβαιοι ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας και επιδοκιμάζοντας κάθε προσπάθειά τους προς τα εμπρός και προστατεύοντάς τους από οτιδήποτε θα αντιστρατεύεται, εκτός πλαισίων της υφιστάμενης νομοθεσίας, τα συμφέροντά τους.

Αρκεί, βέβαια, με ειλικρινή διάθεση αυτοκριτικής, να καταγράψουν τί λάθη έγιναν μέχρι σήμερα και να  αποδείξουν ότι το μπορούν για το αύριο».