Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΔΥΣΧΕΡΗΣ Η ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

     Ως Δήμαρχος Χίου σας κοινοποιώ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου με θέμα τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί μας όσον αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με την πρωτεύουσα, καθώς και με επιμέρους προορισμούς.

     Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Χίου με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπως ήδη γνωρίζετε, έχει καταστεί δυσχερής, εξαιτίας του εξαιρετικά υψηλού κόστους των εισιτηρίων.

     Οι επιπτώσεις είναι προφανείς τόσο για τον απλό πολίτη – κάτοικο ακριτικού νησιού που βλέπει να καθίσταται απαγορευτική οποιαδήποτε μετακίνησή του εκτός Χίου, όσο και για τον τομέα του Τουρισμού, αφού η Χίος μετατρέπεται σε μη ελκυστικό προορισμό, με ό,τι αυτό σημαίνει στην παρούσα οικονομική ύφεση που διανύουμε.

     Οφείλω επίσης να μεταφέρω το αίσθημα της τοπικής κοινωνίας, που αγανακτισμένη βιώνει έναν άνευ προηγουμένου αποκλεισμό, λόγω των ακριβών εισιτηρίων, ακόμη και όσον αφορά τη στοιχειώδη σύνδεσή του με την πρωτεύουσα.

     Για τους ανωτέρω λόγους, ο Δήμος Χίου συγκάλεσε σε σύσκεψη όλους τους αρμόδιους φορείς και λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος το θέμα παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο λαμβάνοντας υπ’ όψη όλες τις παραμέτρους έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις, τις οποίες σας κοινοποιώ με το επισυναπτόμενο Απόσπασμα Πρακτικού.

     Κατόπιν τούτων, σας παρακαλώ να ορίσετε άμεσα συνάντηση στο Υπουργείο σας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, κατά την οποία θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τα φλέγοντα προβλήματα που έχουν προκύψει.

                                            Με εκτίμηση    
                                        
                                                  ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ
                                                Δήμαρχος Χίου