Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ :"ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ"!



«Στον εορτασμό του αντιφασιστικού αγώνα του λαού μας δεν έχει καμιά δουλειά η ιδεολογία των πολιτικών απογόνων του φασισμού και του ναζισμού». Με αυτά τα λόγια το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου καταδικάζει τα όσα ακούστηκαν από καθηγήτρια του Μαραθόκαμπου, στις 28 Οκτώβρη, κατά των εκκλησιασμό των μαθητών. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια στην ομιλία της αναφέρθηκε, σύμφωνα με εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ, με... νοσταλγικές εκφράσεις στον δικτάτορα Μεταξά, κατονόμασε ως αιτίες για τα δεινά που βιώνει σήμερα ο λαός την άκρατη λαθρομετανάστευση, την «αναρχία», την αδελφοποίηση ελληνικών με τουρκικές πόλεις και άλλα παρόμοια.
«Η συγκεκριμένη καθηγήτρια που φαίνεται ότι εμφορείται από εθνικιστικές και φασιστικές ιδέες, δε δίστασε να προβάλει μια δική της θεώρηση για την ιστορία, παραχαράσσοντας και διαστρεβλώνοντάς τη. Δε δίστασε, μέρα τιμής των αγώνων του λαού μας ενάντια στο φασισμό να ρίξει δηλητήριο στις συνειδήσεις των παιδιών αλλά και των εργαζομένων που την παρακολούθησαν αναγορεύοντας τον δικτάτορα Μεταξά σε εθνικό ηγέτη που πρέπει να βρεθεί και σήμερα!!!», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ. «Ο λαός μας διδάσκεται από την ιστορία του ότι μόνο με οργανωμένο αγώνα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της και πάλη για να γίνει αυτός αφέντης στον τόπο του θα δει καλύτερες μέρες», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, καλώντας σε καταδίκη και απομόνωση τέτοιου είδους απόψεων που οργανωμένα εκφράζονται από μορφώματα τύπου «Χρυσής Αυγής».
Την κίνηση της καθηγήτριας καταδικάζουν η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, το Παράρτημα Καρλοβασίου και ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών που είναι μέλη της ΟΓΕ. Οπως αναφέρουν «ο φασισμός, όποια μάσκα κι αν φορέσει - σήμερα φοράει τη μάσκα της Χρυσής Αυγής - είναι εχθρός του λαού, τιποτένιος δολοφόνος. Τσακίζεται και ανατρέπεται μαζί με όλους εκείνους που θέλουν να μας πείσουν ότι μπορούμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας, με 10 ευρώ μεροκάματο, χωρίς παιδεία, χωρίς, υγεία, χωρίς φάρμακα, χωρίς σχολεία, χωρίς πολιτισμό, χωρίς ΖΩΗ», τονίζουν οι φορείς των γυναικών.