Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΪΚΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Π. ΣΤΕΦΑΝΟΥ



Aπό τον Φιλοζωϊκο Σύλλογο Χίου, δημοσιεύτηκε το παρακάτω κείμενο :


«Στις 11 Νοεμβρίου 2012 βγήκαν από τον Δήμο Χίου (όπως είχαμε οι περισσότεροι φιλόζωοι την πληροφορία) και μάζεψαν κάποια σκυλιά. Τα 4 ήταν από τα Νένητα. Από αυτά μια μάνα με 6 κουτάβια. Μόλις το μάθαμε ότι πηγαίνουν στα Νένητα ειδοποιήσαμε κάποιους φιλόζωους. Αυτοί πήραν στο κτηνιατρείο του κ. Παπαβασιλείου και διαμαρτυρήθηκαν και δήλωσαν ότι αυτά τα σκυλιά δεν δημιουργούν προβλήματα και τα θέλουν. Από τον Δήμο ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος κ. Στεφάνου, είπε στον κ. Παπαβασιλείου να τα πάρει ο Φιλοζωικός και να τα πάει πίσω Μιλάμε δηλ. για ΠΑΡΑΝΟΙΑ! Αυτοί πήγαν και τα μάζεψαν, ο Φιλοζωικός έπρεπε να τα επιστρέψει. Και με ποιό τρόπο; εμείς δεν έχουμε κατάλληλο μεταφορικό μέσο, όπως έχει ο Δήμος. Τελικά ήρθαν φιλόζωοι από τα Νένητα και τα πήραν. Εκτός από τα κουτάβια που θα τα αναλάβει μέλος του Φιλοζωικού. Επίσης ένα από τα σκυλιά το έσκασε την ώρα που το έβγαζαν από την κλούβα, στην περιοχή του Αεροδρομίου. Μας είπαν ότι το είδαν στην Χώρα.
Παρακαλούμε όποιος το γνωρίζει, να το πιάσει και να το πάει στα Νένητα. Επιτέλους ο κ. Στεφάνου με αυτές τις προχειρότητες και τις παράνομες ενέργειες νομίζει ότι λύνει το πρόβλημα με τα αδέσποτα; Ας φειάξουν ένα χώρο κατάλληλο, να φιλοξενούνται αδέσποτα και τότε να αρχίσει να μαζεύει, να γίνουν εξετάσεις και τα υγιή να γίνουν προσπάθειες να υιοθετηθούν. Ο Φιλοζωικός έχει δηλώσει ότι θα είναι δίπλα στον Δήμο σε μια τέτοια προσπάθεια. Γιατί άραγε μπορεί ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου να κανει υιοθεσίες με αυτόν τον τρόπο (έχουν γίνει 92 μέχρι σήμερα, φαντάζεστε να ήταν και αυτά αδέσποτα;) και δεν μπορεί ο Δήμος; 
Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ζητάει την συμπαράσταση όλων μας, να βοηθήσουμε όπως μπορεί ο καθένας μας. Επίσης παρακαλούμε να διαμαρτυρηθείτε στον Δήμο, στον Δήμαρχο και στον κ.Στεφάνου, να σταματήσουν αυτές τις πρακτικές. Μην αφήνετε να διαμαρτύρονται μόνο εκείνοι που τους ενοχλούν τα ζωάκια. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ!!!!