Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΣΤΗ ... ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ



Τρεις αρνητικές αποφάσεις, μετά από δέκα θετικές, ήταν το χριστουγενιάτικο... δώρο της Δικαιοσύνης στους εργαζόμενους που εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr και παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις των νομικών* που χειρίζονται τις υποθέσεις, σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων 10 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Αθηναίων, 18 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Νέας Ιωνίας και 15 ΙΔΑΧ ΔΕ από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι 43 εργαζόμενοι σε αντίθεση με τους 154 συναδέλφους τους τίθενται αυτομάτως σε διαθεσιμότητα. 
Μάλιστα, οι τρεις δικαστικές αποφάσεις δεν έχουν κανένα σκεπτικό, απλώς, όπως έλεγαν εργαζόμενοι στην aftodioikisi.gr, «πάνω στην απόφαση αναγράφεται με κόκκινα γράμματα ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ». Ειδικά δε στην απόφαση για τους εργαζόμενους στο Δήμο Νέας Ιωνίας ενώ στην αρχή η απόφαση έγραφε ΔΕΚΤΗ στη συνέχεια μετατρέπεται σε ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.
Κεντρική παρέμβαση της κυβέρνησης 
«Το κρίσιμο δεν είναι το δεκτή-απορρίπτεται. Μπορεί να έγινε ένα λάθος ή να άλλαξε άποψη ο δικαστής. Το κρίσιμο είναι πως την περασμένη Παρασκευή, μπορώ να πω σε όλη την Ελλάδα, σταμάτησαν οι αυθημερόν αποφάσεις και μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα, σήμερα δηλαδή, που μόνο για την Αθήνα είχαμε τρεις αρνητικές αποφάσεις. Αυτό κάτι δείχνει, εκ των δεδομένων της κοινής πείρας και της λογικής: πως υπήρχε κεντρική κατεύθυνση από πλευράς υπουργείου, ένας εκβιασμός του τύπου "προσέξτε, τινάζετε το μνημόνιο στον αέρα...". Και οι δικαστές, φοβούμενοι μην κατηγορηθούν πως βάζουν τη χώρα στα χειρότερα...», δηλώνει στηνaftodioikisi.gr o δικηγόρος των εργαζομένων ΙΔΑΧ ΔΕ του Δήμου Νέας Ιωνίας Αποστόλης Παπακωνσταντίνου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εργαζόμενοι οι οποίοι μιλούν για κεντρική παρέμβαση της κυβέρνησης που φοβήθηκε το «δικαστικό τσουνάμι» κατά της διαθεσιμότητας, θέτοντας το ερώτημα «πως είναι δυνατόν όλες οι αποφάσεις που εκδόθηκαν (σ.σ. μία μάλιστα από το ίδιο Δικαστήριο, το Πρωτοδικείο Αθηνών), να είναι θετικές και ξαφνικά να μετατρέπονται σε αρνητικές και μάλιστα παραμονές Χριστουγέννων». 
Παράλληλα επισημαίνουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει σκεπτικό στις αποφάσεις και δηλώνουν, δε ότι θα συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα μέχρι να καταργηθεί η διαθεσιμότητα. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους δήμους θα καταθέσουν εκ νέους ασφαλιστικά τις επόμενες ημέρες.
Να σημειωθεί πως την Παρασκευή, εκδικάζονται τρεις νέες προσφυγές εργαζομένων ΙΔΑΧ ΔΕ κατά της διαθεσιμότητας: των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Αιγάλεω, του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και του Δήμου Χαϊδαρίου.
«Μας το φυλάγανε για κάλαντα»
«Μας το φυλάγανε για κάλαντα», δήλωσε χαρακτηριστικά στηνaftodioikisi.gr, σχολιάζοντας την απόφαση, ο ταμίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και εργαζόμενος στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος Νίκος Κρέτσης. Επισήμανε, δε, πως η Ομοσπονδία είναι σε αναμονή και σχεδιάζει τις περαιτέρω νομικές της ενέργειες. «Σεβόμαστε τη δικαστική απόφαση. Από εδώ και πέρα, θα κινηθούμε σύμφωνα με τα όσα μας συμβουλέψουν οι νομικοί μας σύμβουλοι», τόνισε.
aftodioikisi.gr