Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

"ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΣΤΟΣ" ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες....
Περιμένουμε να σας δούμε στις εκδηλώσεις μας......και τη βοήθεια προώθήσής τους...




Eκδήλωση «Ελλήνων νόστος»
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 7.30 το απόγευμα σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση «Ελλήνων νόστος» στον Πολυχώρο «Άννα & Μαρία Καλουτά»του Δήμου Αθηναίων, οδός Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των γενεθλίων του Συλλόγου και είναι ένα αφιέρωμα στην ξενιτιά ως πρόβλημα και διέξοδος διαχρονική του Ελληνισμού.

Συμμετέχουν η λαϊκή και η νεανική ορχήστρα του Συλλόγου, η χορωδία και τα χορευτικά μας τμήματα. Διανθίζεται με προβολή οπτικοακουστικού υλικού και την απόδοση κειμένων.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε όλους!


ΤΟ Δ.Σ του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Λέσβου

Περισσότερα και πληροφορίες για την πρόσβαση: 

http://www.mesotopites.gr/gr/news/lasttimenews.html

__________________________________________________________________________

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Επετειακή εκδήλωση-τιμητικό αφιέρωμα στην απελευθέρωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλωμαρίου «Το Πόλιον» 


θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου.

Η εκδήλωση θα είναι παράλληλα και τιμητικό αφιέρωμα στους Πλωμαρίτες αγωνιστές, των οποίων η συμβολή στην απελευθέρωση ήταν πρωταρχική, αποφασιστική και ενεργός.

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο ιστορικός και σχολικός σύμβουλος Στρατής Αναγνώστου και ο μαθηματικός Χαράλαμπος Πετρέλλης, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα για παρεμβάσεις, κατάθεση μαρτυριών και συζήτηση.

Περισσότερα: http:

http://www.mesotopites.gr/gr/news/syllogon_news_1.html#ITEM3

__   _______   ___________   ____________   __________  __________  ________


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Λέσβου, ο Σύλλογος «Θεόφιλος» προετοιμάζει τη θεατρική παράσταση, σε Λεσβιακή ντοπιολαλιά «Η απελευθέρωση της Μυτιλήνης» του Δ. Λεοντή.

Η παράσταση θα γίνει στις 8 και 9 Δεκέμβρη στις 8 μ.μ. στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» Αγ. Φανουρίου 99 στο Ίλιον.


Περισσότερα:
http://www.mesotopites.gr/gr/news/syllogon_news_1.html#ITEM2
____      __________       ____________   __________   __________   ____________


Εκδήλωση στο σύλλογο των απανταχού Ερεσίων "Ο ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ" για την απελευθέρωση της Ερεσού και του νησιού
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 11.00 π.μστην αίθουσά τους Επικούρου 15, Αθήνα στον 7ο όροφο


Περισσότερα:

http://www.mesotopites.gr/gr/news/syllogon_news_1.html

_____  __________   _____________   _____________   _____________  __________


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 


Για την επέτειο της Απελευθέρωσης ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ. στο χώρο της αίθουσάς του στη Δάφνη (Εθνικής Αντίστασης 33-Τηλ. 210 9707417) με κύριο ομιλητή τον Καλλονιάτη συγγραφέα και ερευνητή Άρη Κυριαζή ο οποίος άντλησε πληροφορίες για τα "Φόβια" στο Μεσότοπο από το δίτομο έργο του επίτιμου προέδρου των Μεσοτοπιτών Πάνο Κοντέλλη που θα μιλήσει και αυτός σχετικά με το θέμα και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

Στην εκδήλωση θα υπάρξουν και άλλες σχετικές ομιλίες και μαρτυρίες από τη βιβλιογραφία Μεσοτοπιτών αλλά και άλλων Λέσβιων συγγραφέων. 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, ντοκυμαντέρ για την Απελευθέρωση, έκθεση φωτογραφίας της εποχής, μουσική απόδοση τραγουδιών του Αγώνα και κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστεί επίσημα και το καινούργιο τους ημερολόγιο που περιέχει φωτογραφίες και κείμενα με την εξέλιξη και την έκβαση των γεγονότων από την 8η Νοεμβρίου έως και μερικές μέρες μετά την τελική αναμέτρηση στις 8 Δεκεμβρίου.

Ένα ημερολόγιο που αναφέρεται ως ένα ιστορικό χρονολόγιο, ένα ιστορικό φωτορεπορτάζ, στη σημαντικότερη σύγχρονη περίοδο για τους Λέσβιους. 

Αυτή της Απελευθέρωσης…

Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και ο Πανεπιστημιακός πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, να μιλήσει και για ένα άλλο γεγονός που τιμούμε και φέτος. Για τα 90 χρόνια της καταστροφής της Σμύρνης και των τραγικών συνεπειών στον Ελληνισμό. 
Ο Μεσοτοπίτης, από την πλευρά της γιαγιάς, κος Δεσποτόπουλος, διανύει το 99 έτος της ηλικίας του και μόλις ολοκλήρωσε δύο ιστορικά βιβλία. Είναι συγγραφέας 32 βιβλίων με θέματα φιλοσοφίας, φιλολογίας, ιστορίας και πολιτικής. Κορυφαίο του η «Φιλοσοφία του Δικαίου».

Έζησε τη Μικρασιατική καταστροφή στα εννέα του, πολέμησε στο μέτωπο, ενώ μεταξύ πολλών άλλων, διετέλεσε δύο φορές Yπουργός Παιδείας και έχει τιμηθεί με ανώτερες διακρίσεις.

http://www.mesotopites.gr/gr/news/lasttimenews.html#ITEM2


http://www.attikipress.gr/35448/ekdhlwseis-gia-thn-apeleytherwsh-ths-lesvoy
_________________________________________________________________________