Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟΝ ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΙΑΟ Κιρκιντζές, ένα χωριό κοντά στην αρχαία Έφεσο, έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο λόγω των...προφητειών των Μάγια για το τέλος του κόσμου.
Ο Κιρκιντζές, το χωριό γνωστό και από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου με τίτλο Ματωμένα Χώματα, είναι ένα από τα δύο μέρη που πιστεύεται ότι θα επιβιώσει της συντέλειας του κόσμου,  όπως φαίνεται να την είχαν τοποθετήσειη αρχαία φυλή της Λατινικής Αμερικής Μάγιας. Οι Μάγιας είχαν υπολογίσει το τέλος του κόσμου να έρχεται στις 21 Δεκεμβρίου 2012, σύμφωνα με απόψεις κάποιων που διαψεύδονται όμως από αρχαιολόγους και επιστήμονες.

Ο Κιρκιντζές πιστεύεται ότι θα επιβιώσει της συντέλειας του κόσμου, εξαιτίας της «θετικής ενέργειας» που διαθέτει.
Χάρη στην προφητεία των Μάγια επήλθε πραγματική τουριστική «έκρηξη» στο μικρό χωριό, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η άφιξη περισσότερων από 60.000 ανθρώπων.
Επιχειρηματίες και ξενοδόχοι εκμεταλλευόμενοι την τουριστική άνθηση τόνισαν ότι θα προχωρήσουν στην παραγωγή του "κρασιού της αποκάλυψης" για να το πουλήσουν ως αναμνηστικό. Η περιοχή, εξάλλου, είναι γνωστή για την παραγωγή κρασιού.
Στο χωριό, οι κρατήσεις ξενοδοχείων έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και μάλιστα ορισμένοι κάτοικοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να στήσουν πρόχειρα καταλύματα για τους τουρίστες που δεν θα μπορέσουν να βρουν στέγη.
Ο  Κιρκιντζές ήταν γνωστός «ως τόπος με ξεχωριστή ενέργεια» μεταξύ του επονομαζόμενου κινήματος της Νέας Εποχής)ήδη από το 1980, επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι εκεί γεννήθηκε η θεά Άρτεμη, η θεά των δασών και του κυνηγιού, αλλά και ότι πρόκειται για τον τόπο από τον οποίο η Παναγία αναλήφθηκε στους Ουρανούς.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι αρχές, δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες προετοιμασίες για την υποδοχή τόσο μεγάλου αριθμού τουριστών.