Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ


Προσλήψεις 600 τακτικών και 800 επικουρικών γιατρών οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες της νησιωτικής Ελλάδας, θα στελεχώσουν τις εντατικές και θα καλύψουν κενά κλινικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποστελέχωσης προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας,Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Όπως είπε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Γιάννη Σταθά σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου των Θηβών, οι προσλήψεις αυτές έχουν ζητηθεί, το τακτικό προσωπικό έχει επιλεγεί και μόλις εγκριθούν οι πιστώσεις θα δρομολογηθούν όπως θα προκηρυχθούν και τα επικουρικά των γιατρών.

Αναφορικά με τα προβλήματα του Αττικού νοσοκομείου που περίγραψε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σε επίκαιρη ερώτησή της, τονίζοντας πως η κυβέρνηση κάνει οικονομία στην Υγεία με κίνδυνο ανθρώπινων ζωών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Οικονομία κάνουμε στον περιορισμό της δαπάνης στα διοικητικά έξοδα. Περιορίζουμε τις διοικήσεις και την σπατάλη στις προμήθειες. Δεν επιχειρούμε να αδικήσουμε τους ιατρούς».

Ανάφερε, μάλιστα, ότι υπάρχει ανοιχτή προκήρυξη για προσλήψεις 750 νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, που θα απορροφηθεί και στο Αττικό νοσοκομείο.
Ανακοίνωσε δε, πως όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες πληρώνονται, ενώ στην παρούσα φάση που υπήρξε πρόβλημα από το Γενικό Λογιστήριο, πλέον επιλύθηκε και άμεσα θα εξοφληθούν οι εφημερίες του τελευταίου τριμήνου.
ethnos.gr