Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΤHΣ Ε.Ε. ΠΟΕ-ΟΤΑ - ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ




Η κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων, η αξιολόγηση προσωπικού, η διασφάλιση του ακατάσχετου και η μη δέσμευση των λογαριασμών μισθοδοσίας προσωπικού των δήμων, η συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών και η ρύθμιση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το μεσημέρι το προεδρείο της ΚΕΔΕ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να θέσουν σε κυβερνητικό επίπεδο το αίτημα για επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει με επιστολή του από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ληφθεί μέριμνα σχετικά με τη ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όσο και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις ιδιωτικές τράπεζες.
Κοινό αίτημα των δύο πλευρών προς την κυβέρνηση είναι να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διασφαλίζεται το ακατάσχετο και δεν θα δεσμεύονται οι λογαριασμοί μισθοδοσίας των εργαζομένων στους δήμους, για οφειλές των ΟΤΑ προς τρίτους.
Σε ότι αφορά στις κοινωνικές δομές και τη συνέχιση της λειτουργίας τους, η ΚΕΔΕ έκανε γνωστό ότι υπάρχει ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η λειτουργία των ΚΗΦΗ.
Σε σχέση με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» η ΚΕΔΕ ενημέρωσε την ΠΟΕ –ΟΤΑ ότι έχει καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της στη πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών, με τις οποίες διασφαλίζεται η συνέχιση του προγράμματος για τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους σε αυτές τις δομές. 
Σε σχέση με τη κινητικότητα και την αξιολόγηση του προσωπικού το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι προς το παρόν δεν έχει κληθεί προκειμένου να καταθέσει στο υπουργείο Εσωτερικών τις θέσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται σε σχετικές αποφάσεις των Διοικητικών της Συμβουλίων.