Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟ


Σύνταξη: Θοδωρής Πυλιώτης   

Συνεχίζονται οι εργασίες από συνεργεία του Δήμου Χίου για την θωράκιση σπιτιών και των δύο εκκλησιών στο Βροντάδο της Χίου, ενόψει της διεξαγωγής του εθίμου του ρουκετοπόλεμου.Το ξεχωριστό αυτό έθιμο, με τη ρίψη δεκάδων χιλιάδων αυτοσχέδιων ρουκετών που επί μήνες φτιάχνουν συνεργεία νεαρών, διεξάγεται το βράδυ της Ανάστασης μεταξύ των ενοριών του Αγίου Μάρκου και Παναγιάς Ερειθιανής.
Έκκληση κάνει ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Νίκος Νύκτας ώστε οι ιδιοκτήτες χωραφιών στη γύρω περιοχή να καθαρίσουν από τα ξερόχορτα, για να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιών το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Τις ευχές του για ομαλή διεξαγωγή του εθίμου και Καλή Ανάσταση έδωσε και ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο οποίος μάλιστα θα κάνει την Αναστάσιμη λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μακαρίου που βρίσκεται σε ύψωμα μεταξύ των δύο ενοριών που παίρνουν μέρος στο ρουκετοπόλεμο. Εξάλλου οι επισκέπτες που αναμένεται και φέτος να επισκεφτούν την περιοχή να δουν από κοντά το έθιμο, καλούνται να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Δημοτικής Αστυνομίας και των εθελοντών ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τη σωματικής τους ακεραιότητα, ενώ μπορούν να κάνουν χρήση των λεωφορείων που θα δρομολογήσει ο Δήμος Χίου για να πάνε σε προκαθορισμένα σημεία.
 era-aegean.gr