Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΟ : ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ 6.000 "ΑΙΩΝΙΟΙ" ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ


Ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή του Α. Ρουπακιώτη με την οποία θα προβλέπεται η εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων εντός τριμήνου ή τετραμήνου, θα φέρει άμεσα στη Βουλή ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.
«Δεν μπορούν να πηγαίνουν επί μακρόν οι προσωρινές διαταγές. Πρέπει να είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία, ένα σοβαρό κράτος δικαίου. Η προσωρινή διαταγή είναι ένας θεσμός που πρέπει να υπάρχει αλλά δεν μπορεί να διαιωνίζεται», είπε χαρακτηριστικά χθες προαναγγέλλοντας τη ρύθμιση για την οποία είχαν κοντραριστεί ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης με τον Α. Μανιτάκη.  
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα τεθούν εκτός δημοσίου περί τους 6.000 συμβασιούχους οι οποίοι με προσωρινές διαταγές και αναβολές παραμένουν στις θέσεις τους έως και 7 χρόνια!
Στόχος είναι με την αποχώρηση των συμβασιούχων να καλυφθεί μέρος των 1.300 απολύσεων που με βάση τη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας, απομένουν μέχρι τα τέλη του έτους μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και των 11.000 του 2014.