Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΔΗΠΕΘΕ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ :ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ "ΓΙΟΥΝΑΝ"

“ΓΙΟΥΝΑΝ”
(Παράσταση Εφαρμογής του Θεατρικού Εργαστηρίου).  19- Ιουνίου 2013
στο Ανοιχτό Θέατρο  «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΛΕΜΟΣ»  (ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ)

     Το Θεατρικό Εργαστήριο του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο, παρουσιάζει το έργο: «ΓΙΟΥΝΑΝ» του Δημόκριτου Τσουκάπα. Σκηνοθεσία- διδασκαλία- καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Παυλιδάκης , Χορογραφίες : Σίμων Πάτροκλος
    Το «ΓΙΟΥΝΑΝ» αφορά σε μια θεατρική σάτιρα, διασκευή, του δράματος «ΙΩΝ» του Ευριπίδη και έλαβε την πρώτη διάκριση από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο βορείου Αιγαίου, στο «Διαγωνισμό Θεατρικής Συγγραφής 2012».

                                          Τρόφιμα και Φάρμακα, αντί Εισιτηρίου
 Για την παράσταση «ΓΙΟΥΝΑΝ», το "Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου", αγκαλιάζει και φέτος όπως  και στην Παράσταση Εφαρμογής του Θεατρικού Εργαστηρίου το 2012 την ιδέα του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», την οποία ξεκίνησε το αδερφό Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Το «Κοινωνικό Θεατροπωλείο» στηρίχτηκε από πλήθος θεατών, οι οποίοι καλούνταν να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στην περίπτωσή μας, τα προσφερόμενα είδη για την παράσταση «ΓΙΟΥΝΑΝ», θα διατεθούν στο Κ.Α.Π.Η Δήμου Χίου και στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ. Για το 2013 σε συνεργασία με τη «ΛΑΘΡΑ» (Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες Χίου) συλλέγουμε και φάρμακα (αντί εισιτηρίου) για το κοινωνικό Ιατρείο,

   Οι παραστάσεις με το έργο «ΓΙΟΥΝΑΝ» , δόθηκαν με μεγάλη  επιτυχία   στις 15&16 Ιουνίου 2013 στο ανοιχτό Θέατρο  «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»  (Καστρομηνά). Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες  για την μεγάλη προσέλευση του κόσμου και την γενναιόδωρη προσφορά του σε τρόφιμα και φάρμακα  που προορίζονται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
 
   Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στις 19 Ιουνίου στα Καρδάμυλα στο Ανοιχτό Θέατρο «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ  ΛΕΜΟΣ»  ,  στις 24 Ιουνίου στο Πυργί στο Σχολικό Κέντρο και στις 26 Ιουνίου στον Πολυχώρο του Citrus στον Κάμπο της Χίου με ώρα έναρξης 21:00.
  Η περιοδεία θα συνεχιστεί και σε άλλους χώρους και θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για τις ημερομηνίες των παραστάσεων.
Το έργο δεν είναι κατάλληλο για παιδιά του δημοτικού και των πρώτων τάξεων του γυμνασίου (για τον Αριστοφανικό του λόγο και τρόπο).