Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΔΙΚΤΥΟ Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ - 3o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ


  

Ο κ, Νίκος Καλογεράς μέσω διαδικτύου από την Ολλανδία, επικοινώνησε με τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο 


Μεγάλη ανταπόκριση και θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι των Αμάδων, στα μέλη του Δικτύου  Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ,  στα πλαίσια του 3ου Σεμιναρίου Επικοινωνίας και Κατάρτισης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Αυγούστου , στο πανέμορφο αυτό χωριό της Β.Α Χίου.
«Ψυχή» της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Καλογεράς, ο οποίος χρησιμοποιώντας τις διαδικτυακές δυνατότητες της επικοινωνίας, έκανε εκτενή αναφορά στους στόχους, στο όραμα και την φιλοσοφία του δικτύου Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ ,που έχει δραστηριοποιηθεί έντονα, έχει αφυπνίσει την τοπική κοινωνία, έχει πραγματοποιήσει αξιόλογες δράσεις και υποστηρίζεται ενεργά από μέλη και φίλους εθελοντές.

ο
                                       

Το τρίτο σεμινάριο επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε. περιελάμβανε εμπεριστατωμένες  εισηγήσεις από την κα. Κυριακή  Γλύπτου (Ερευνήτρια του Παν/μιου Αιγαίου) και τον κ. Θεόδωρο  Μπένο (Ερευνητή του Παν/μιου Μάαστριχτ) ,οι οποίοι επικέντρωσαν τις ομιλίες  τους πάνω σε θέματα  βιώσιμης ανάπτυξης  και συνεργατισμού, απαντώντας και σε εύλογες ερωτήσεις και απορίες των παρισταμένων.
Από την συζήτηση που ακολούθησε,  διαφάνηκε και ένα θετικό ενδιαφέρον που εκφράστηκε από τους συμμετέχοντες και με προτάσεις για τοπικά θέματα.


Την συζήτηση συντόνισαν  η κα Ρούλα Μανδά και ο κ. Γιάννης Φωτεινός.
Εν κατακλείδι οι προσπάθειες του δικτύου Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ θα συνεχιστούν και με σεμινάρια, με εκδηλώσεις και με εθελοντικές προσπάθειες για την αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, (όπως π.χ. οι ομάδες πυροπροστασίας και οι καθαρισμοί μονοπατιών).
Ο κ. Νίκος Καλογεράς,  γενικός γραμματέας του δικτύου, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει και να συμμετέχει στο δίκτυο, τονίζοντας ότι όλες οι προσπάθειες γίνονται για την αναζωογόνηση  των τοπικών οικονομιών και την βιώσιμη ανάπτυξή τους, με στόχο ένα μέλλον με ευημερία.
Οι διοργανωτές παρείχαν και πολύ καλή φιλοξενία στους επισκέπτες, που αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις για το όλο εγχείρημα.