Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ


Σε λίγες ημέρες ο αριθμός φιλοξενίας παιδιών από Δήμους
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στο Mega, μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο του - αυτό του Εσωτερικών όπως, αξιολόγηση Δομών και προσωπικού του Δημοσίου Τομέα καθώς και της γενικότερης αναδιάρθρωσής του, την φιλοξενία παιδιών σε Κοινωνικές Δομές Δήμων κ.ά., ενώ σχολίασε και θέματα πολιτικής επικαιρότητας όπως, η πιθανότητα πρόωρων Εκλογών και οι πλειστηριασμοί της α’ κατοικίας δανειοληπτών, που δεν μπορούν να «εξυπηρετήσουν» τα ενυπόθηκα δάνεια τους.
Παιδικοί Σταθμοί
«Θα βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια»
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, δεσμεύτηκε πως θα βρεθούν τα κονδύλια για την κάλυψη της ανάγκης φιλοξενίας παιδιών σε Δημοτικούς Βρεφικούς & Παιδικούς Σταθμούς, λέγοντας, πως μέχρι το τέλος Αυγούστου - μετά και τις από κοινού διεργασίες των συναρμόδιων Υπουργείων - θα έχουν ανακοινωθεί τα κονδύλια αυτά και κατά συνέπεια, ο αριθμός των παιδιών που θα μπορέσουν να φιλοξενηθούν σε Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
Εκλογές
«Το ζητούμενο το τί θα γίνει μετά τις Εκλογές...»
«Κανένας δεν πρέπει να φοβάται τις Εκλογές. Αυτό που πρέπει να φοβάται είναι, το τί θα γίνει μετά τις Εκλογές». Με τη φράση αυτή απάντησε στους «αντιρρησίες» Βουλευτές της συγκυβέρνησης, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων Εκλογών.
Πλειστηριασμοί ακινήτων
«Ας περιμένουμε το τελικό σχέδιο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων»
«Πρέπει να δούμε τα κριτήρια, ποιές ομάδες πρέπει να προστατευθούν κι τέλος ποιοί εκμεταλλεύονται τα ευεργετήματα του νόμου και δεν πληρώνουν» τόνισε ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας για το μεγάλο θέμα της άρσης, της μέχρι σήμερα προστασίας των δανειοληπτών, από τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας. 
Ο κ. Μιχελάκης, κλείνοντας τη συνέντευξή του, στάθηκε και στους "κοπανατζήδες" του Δημοσίου, και αφού για άλλη μία φορά «υπενθύμισε» πως θα είναι αμείλικτος σε θέματα διαφάνειας και δημοσιοϋπαλληλικής «συμπεριφοράς», ανακοίνωσε πως, ξεκινώντας από το Υπουργείο Εσωτερικών, το γνωστό σύστημα «χτυπήματος κάρτας» θα αντικατασταθεί από ένα πιο σύγχρονο σύστημα καταγραφής έλευσης και εξόδου από τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, ελέγχοντας ακόμα και τις σύντομες εξόδους των δημοσίων υπαλλήλων από αυτές. «Ένα σύγχρονο σύστημα καταγραφής, με barcode, που θα καταγράφει τα πάντα, πρέπει να αντικαταστήσει το παραδοσιακό "χτύπημα της κάρτας"» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης. 

epoli.gr