Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ



«ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ»

O Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, έκανε την εξής δήλωση:

«Καλλικράτης τέλος για το νησί της Λέσβου. Το ανοιχτό ενδεχόμενο εν είδη υποσχέσεως, που είχαν αφήσει σε έγγραφη απάντησή τους σε σχετική μου Ερώτηση πέρυσι το καλοκαίρι, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής του Χαράλαμπος Αθανασίου, μπαίνουν στο αρχείο του νέου Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Στην κατάθεση νέας Ερώτησής μου για την αναδιάρθρωση του Καλλικράτη στη Λέσβο, μου απάντησε ότι «στην παρούσα συγκυρία και πριν αξιολογηθεί η πορεία της απελθούσας διοικητικής μεταρρύθμισης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ για ευρείες μεταβολές στο χωροταξικό πεδίο του Καλλικράτη».

Και ο Υπουργός, για να επιβεβαιώσει ακόμα περισσότερο τον εμπαιγμό της Λέσβου από δύο Υπουργούς του ιδίου κόμματος (της ΝΔ) και της ίδιας συγκυβερνητικής λογικής, προσθέτει στην απάντηση που μου απέστειλε:

«Τυχόν μεταβολές θα γίνουν, κατόπιν διερεύνησης της ιδιαιτερότητας κάθε περίπτωσης και της διοικητικής σκοπιμότητας για αυτήν και εγκαίρως, δεδομένου ότι το επόμενο έτος προβλέπεται η διενέργεια των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Με άλλα λόγια, μέχρι να τελειώσουν οι διερευνήσεις που λέει ο Υπουργός, το νησί της Λέσβου θα τα έχει… τινάξει για τα καλά!

Ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, έκανα το καθήκον μου μέχρι τέλους. Φυσικά και θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι κάτοικοι της Λέσβου και όσοι εμπλέκονται με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, ας αναζητήσουν τον επιβεβλημένο λογαριασμό από τους «ξενοδόχους» Βουλευτές της μνημονιακής συγκυβέρνησής τους».