Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΟΠΥΥ : ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ




Διευκρινίσεις για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα για Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης σε Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Health Voucher), έδωσε σήμερα ο ΕΟΠΥΥ. Κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων είναι η ασφαλιστική ικανότητα και το εισόδημα.
Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει να απευθύνονται στους παρακάτω παρόχους υπηρεσιών υγείας:
- Ιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, με πρόσβαση στις εφαρμογές «ηλεκτρονική παραπομπή» της ΗΔΙΚΑ και «e-dapy» του ΕΟΠΥΥ.
- Διαγνωστικά εργαστήρια (κέντρα), πολυιατρεία συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ.
- Μονάδες και υπηρεσίες όπου ασκείται η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και εργαστήρια του ΕΣΥ, όπως δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας, αγροτικοί ιατροί κλπ.
Ο ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι εξαιρούνται του προγράμματος τα απογευματινά ιατρεία των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ και οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, ενημερώνει ότι «στο πλαίσιο του προγράμματος δεν κλείνονται ραντεβού για επισκέψεις ή διαγνωστικές εξετάσεις από τα πενταψήφια νούμερα».
Στόχος του προγράμματος είναι η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα, καθώς και των προστατευόμενων μελών των οικογενειών τους, σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόληψης.
Μέσω του προγράμματος εκδίδεται ένα εισιτήριο (health voucher) που παρέχει δυνατότητα- δικαίωμα πρόσβασης σε προεπιλεγμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κλινική αξιολόγηση ιατρού και διαγνωστικές εξετάσεις.