Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


Εκτός Προϋπολογισμών Περιφερειών τα ποσά των Περιφερειακών Ταμείων
Οι ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών έκαναν δεκτό το αίτημα των 13 Περιφερειαρχών να μην εντάσσονται στους προϋπολογισμούς των Περιφερειών, τα ποσά που διαχειρίζονται τα Περιφερειακά Ταμεία και ελέγχονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Για τον λόγο αυτό θα προωθηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση των συναρμόδιων Υπουργείων και δόθηκε παράταση 15 ημερών στις Περιφέρειες για να υποβάλουν τους προϋπολογισμούς τους.
Οι Περιφερειάρχες επανέφεραν την πρότασή τους να θεσπιστεί ο προληπτικός έλεγχος στις Περιφέρειες, ώστε να μην υπάρχουν οι σημερινές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.
Αμέσως μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Πρώτα από όλα η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας θέλει να ευχαριστήσει δημοσίως τον Υπουργό Εσωτερικών κύριο Μιχελάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κύριο Γρηγοράκο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κύριο Σταϊκούρα.  
Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση, μετά από αίτημα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, για την πάταξη της γραφειοκρατίας. Συμφωνήσαμε λοιπόν, όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο γρήγορα να σταματήσουμε τη γραφειοκρατία, η οποία μπλοκάρει τα θέματα των πολιτών.
Εμείς από τη δική μας την πλευρά, οι 13 Περιφερειάρχες, θέλουμε την απεμπλοκή όλων αυτών των γραφειοκρατικών καταστάσεων. Θέλουμε το συνεχή έλεγχο κάθε μέρα, κάθε ώρα, από την άλλη όμως η κεντρική διοίκηση οφείλει να αυξήσει την ταχύτητά της. 
Εμείς από τη δική μας πλευρά δεσμευόμαστε ότι, θα αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την ταχύτητά μας και σε πλήρη συνοχή και αρμονία με την κυβέρνηση θα λύσουμε θέματα τα οποία είναι οικονομικά και μπλοκάρουν από ορισμένους μηχανισμούς για τους οποίους έχουμε σοβαρότατη επιφύλαξη».

epoli.gr