Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

TEΛΟΣ Η ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ...Barcode


Αλλαγή του συστήματος βάσει του οποίου ελέγχεται η τήρηση του ωραρίου στο Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είναι να αναβαθμιστεί ο υπάρχων τρόπος της κάρτας και να εφαρμοστεί σε όλα τα υπουργεία το σύστημα του barcode το οποίο ήδη εφαρμόζεται στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε κάποια ακόμη από τα υπουργεία.
Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο για να διασφαλιστεί η τήρηση του ωραρίου εργασίας, επιβάλλεται η καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και «για τον λόγο αυτό, θα πρέπει οι φορείς, που δε διαθέτουν ηλεκτρονικό-ψηφιακό μηχανισμό σήμανσης, να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάστασή του, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον αξιόπιστο σύστημα ελέγχου, και να ενημερώσουν σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στην ως άνω αναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση». Επισημαίνεται ότι δε, ότι οι φορείς θα πρέπει να να στείλουν τις απαντήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση orario@ydmed.gov.gr το αργότερο έως και την 8η Νοεμβρίου 2013.
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία.

aftodioikisi.gr