Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙ



Οι σύλλογοι γονέων και διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου - Αγίου Μάρκου  συντόνισαν μια προσπάθεια βοήθειας και στήριξης των προσφύγων που φτάνουν διαρκώς και σε μεγάλες ομάδες στο νησί μας.
Τις προηγούμενες  μέρες, οι εκπαιδευτικοί, τα παιδιά και οι γονείς του σχολείου μας έφεραν ό,τι μπορούσε ο  καθένας. Σκοπός ήταν να ανακουφίσουμε, έστω και λίγο τον πόνο των ανθρώπων  που φτάνουν στον τόπο μας κάτω από αντίξοες συνθήκες και ζουν με την αγωνία για το πώς θα επιβιώσουν. Συγκεντρώθηκαν περίπου 10-12 κούτες με προϊόντα καθαρισμού (σαπούνια, σαμπουάν κ.ά.).
Την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, μια  ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας τα  μετέφερε στο χώρο συγκέντρωσης προσφύγων στο Μερσινίδι.
Σκοπός της κίνησης αυτής δεν ήταν μόνο η παροχή βοήθειας στους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας αλλά και η ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από θέματα προσφυγιάς, οικονομικής μετανάστευσης, αλληλοβοήθειας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, ανεξάρτητα από φυλή και θρήσκευμα. Τέτοιες δράσεις πάντα θα «αγγίζουν» την εκπαιδευτική μας κοινότητα