Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ 5.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών συμπεριλήφθηκε, τελικά, η νομοθετική ρύθμιση για την εθελοντική, διαδημοτική κινητικότητα. Μέσω της διαδικασίας, εκτιμάται ότι θα μετακινηθούν 4.000- 5.000 υπάλληλοι που εργάζονται στουςδήμους
Όπως ορίζεται στο άρθρο 30 του νομοσχεδίου, οι υπάλληλοι θα μείνουν σε διαθεσιμότητα έναν μήνα και, στη συνέχεια, δεν θα επιτρέπεται να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας χωρίς αίτησή τους, διότι δεν θα αποτελούν πλέον πλεονάζον προσωπικό.
Το άρθρο προβλέπει ότι θα «παγώσουν» για τρεις μήνες οποιεσδήποτε άλλες μετατάξεις στους δήμους. Στη ρύθμιση εντάσσονται οι μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ α' βαθμού, της ΚΕΔΕ, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτοί μπορούν να μετακινηθούν σε κενές ή συνιστώμενες θέσεις αντίστοιχου κλάδου ή ειδικότητας άλλων ΟΤΑ, μετά από ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών και υποβολή αιτιολογημένων αιτημάτων των φορέων υποδοχής, με τα οποία θα βεβαιώνεται η ύπαρξη των αναγκαίων πιστώσεων.
Η διαθεσιμότητα, που διαρκεί έναν μήνα, παύει αυτοδικαίως με την πάροδο του μηνός και, άμεσα, εκδίδεται η πράξη διορισμού από τον φορέα υποδοχής. Κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, η μισθοδοσία του προσωπικού βαρύνει τον φορέα προέλευσης και μετά τον φορέα υποδοχής. Με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθορίζονται τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων προς μετάταξη και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετικά με τη διαδικασία μετάταξης.
Οι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση, συνοδευμένη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στις διευθύνσεις Διοικητικού των φορέων προέλευσης, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα ημερών από την έκδοση της ανακοίνωσης. Οι διευθύνσεις, εντός δέκα ημερών θα συντάξουν τους πίνακες συνδρομής κριτηρίων σε ειδικό λογισμικό του ΑΣΕΠ και, επιπλέον, θα τους αποστείλουν στους φορείς υποδοχής.
Το ΑΣΕΠ, εντός 15 ημερών, θα συντάξει Ενιαίο Πίνακα Κατάταξης και Διάθεσης, με βάση τους πίνακες συνδρομής κριτηρίων, τη μοριοδότηση και τις δηλώσεις προτίμησης των υποψηφίων, τον οποίον αποστέλλει στο υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνέχεια το υπουργείο αποστέλλει τον πίνακα στους φορείς προέλευσης και υποδοχής. Για την ολοκλήρωση της μετάταξης απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του φορέα υποδοχής. Εάν, εντός πέντε ημερών, ο τελευταίος δεν εκδώσει αρνητική γνώμη, τεκμαίρεται η ολοκλήρωση της μετάταξης.


newsit.gr