Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ "ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"



«Ο φόρος ιδιοκτησίας θεσπίζεται κάτω από δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής Χίου, Κωστής Μουσουρούλης.
Αναφερόμενος στο φόρο, σημείωσε ότι είναι ενιαίος, διευρυμένης βάσης, δικαιότερα κατανεμημένος, λιγότερος για τους περισσότερους, ενώ ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα είχαν κληθεί να συνεισφέρουν σε τέτοιο βαθμό εάν η πραγματική οικονομία παρήγαγε περισσότερη απασχόληση και εισοδήματα και κατά συνέπεια έσοδα, αυτός δε παραμένει βασικός στόχος για την κυβέρνηση.
Ο Κωστής Μουσουρούλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκριτική στάση και επικαλέστηκε τις προγραμματικές θέσεις του για τη φορολογία, από όπου σαφώς προκύπτει η πρόταση για φόρο κατοχής επί κάθε μορφής ακινήτων και κινητών αξιών. «Ο αντιπολιτευτικός οίστρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μας ξεγελάει. Η αριστερά παραμένει πιστή στην ανάγκη μεταβίβασης της οικονομικής εξουσίας από το άτομο στο κράτος, αφού ο πλούτος είναι εξουσία. Η αριστερά αρχίζει και τελειώνει με φόρους, παρά το ότι σήμερα διαμαρτύρεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.  Και συνέχισε: «Ρωτώ, λοιπόν -και θα ήθελα να πάρω μία απάντηση- το εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, ω μη γένοιτο. Θα το ακυρώσει αυτό το φορολογικό πλαίσιο για την ιδιοκτησία; Δηλαδή, τα 2,6 δισεκατομμύρια θα τα βρει με κάποιον άλλο τρόπο; Πείτε το ευθέως: ‘Εμείς θα καταργήσουμε αυτόν το νόμο και θα φέρουμε κάτι άλλο’. Να μας πείτε, όμως, τι είναι αυτό το ‘κάτι άλλο’. Δεν λέει λέξη ο ΣΥΡΙΖΑ για το πώς θα αυξηθεί η πίτα, ώστε να έχουμε έσοδα και για το πώς θα μειωθούν οι δαπάνες».
Ο Κωστής Μουσουρούλης στην ομιλία του επανέφερε το θέμα της άδικης φορολόγησης του Κάμπου Χίου, μιας ιστορικής, αγροτικού χαρακτήρα περιοχής, που προστατεύεται αυστηρά ως προς τη δόμηση και η γη της περιοχής αντιμετωπίζεται ως αστικά οικόπεδα ενώ πρόκειται για αγροτεμάχια. Υπενθύμισε ότι το αίτημα διόρθωσης αυτής της φορολογικής αδικίας έχει διακομματική στήριξη από το 2010 και δύο φορές κατατέθηκαν τροπολογίες, με αποκορύφωμα αυτή που υπέγραψαν 90 Βουλευτές όλων των κομμάτων της προηγούμενης Βουλής, όμως δεν έτυχαν αποδοχής. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Υπουργό Οικονομικών, στον οποίο έχει αποσταλεί εγκαίρως υπόμνημα που έχουν συνυπογράψει και οι δύο Βουλευτές Χίου, να τοποθετηθεί για το θέμα.