Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Ο Γ.ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Σε δύσκολη θέση περιέρχεται το υπουργείο Εσωτερικών καθώς διαμορφώνεται μέτωπο εναντίον της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών στις καθορισμένες ημερομηνίες (18 και 25 Μαίου). Η ΔΗΜΑΡσυντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ,  ενώ ηχηρό ήταν το «άδειασμα» της κυβέρνησης από τον αρχιτέκτονα του Καλλικράτη Γιάννη Ραγκούση με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr.
Με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση εμφανίζεται πλήρως απομονωμένη και θα υπάρξει συνέχεια αφού αντιδράσεις αναμένεται να εκδηλωθούν ακόμη και από δημάρχους που εξελέγησαν με την υποστήριξη της ΝΔκαι του ΠΑΣΟΚ. Η «Αυγή» με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αναφέρεται στην «απομόνωση» του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ που θα επιμείνει για την πραγματοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 25 Μαίου και 1 Ιουνίου, ώστε να συμπέσει ο πρώτος γύρος με τις ευρωεκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΕΣ θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στις 18 και 25 Μαίου, γιατί διαφορετικά ενδέχεται να υπάρξουν νομικές περιπλοκές λόγω των ενστάσεων για τον τρόπο πολιτικής μετάφρασης των προβλεπομένων στον Καλλικράτη.

aftodioikisi.gr