Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Με ανοδική πορεία έκλεισε το 2013 ο όμιλος Τσάκου


ten_anodiki_poreia_to_2013_
Η Tsakos Energy Navigation Limited ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 και συνολικά για την περσινή χρονιά.
Παρουσιάζοντας αισθητή βελτίωση σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2012, τα λειτουργικά έσοδα για το 2013 διπλασιάστηκαν σε 33,2 εκατομμύρια δολάρια από 16,7 εκατομμύρια δολάρια το 2012, με εξαίρεση τις δαπάνες απομείωσης και τις ζημιές από την πώληση πλοίου.
Μια αύξηση των εσόδων, μετά την αφαίρεση των εξόδων ταξιδιού και των προμηθειών, κατά 15,4 εκατομμύρια δολάρια σε 285,4 εκατομμύρια δολάρια, ήταν ο κύριος λόγος για τα βελτιωμένα αποτελέσματα . Σημαντική για τα καλά αποτελέσματα θεωρείται η συμβολή των δύο νέων DP2 suezmax τανκερ (τύπου shuttle) όπως και των μεταφορικών LNG.
Οι δύσκολες συνθήκες στην αγορά αργού πετρελαίου για το μεγαλύτερο διάστημα του 2013, οδήγησε σε μικρή μείωση των ναύλων για suezmaxes και aframaxes μας μέχρι τα τέλη του έτους, όταν οι συνθήκες στον τομέα αυτό άλλαξαν δραματικά.
Οι ενοικιάσεις για μεταφορά αργού βελτιώθηκαν σημαντικά το Δ΄ Τρίμηνο του 2013, οπότε και τα έσοδα ανήλθαν σε 70,6 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 4,5% από το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αποτελούμενος από 48 σκάφη στόλος χρησιμοποιήθηκε σχεδόν πλήρως (σε ποσοστά 97%) εκείνο το διάστημα.
“Η TEN για μια ακόμη φορά απέδειξε την ικανότητά της να περιηγηθεί μέσα στους τραχείς ναυτιλιακούς κύκλους και να φθάσει στο άλλο άκρο ισχυρότερη και μεγαλύτερη”, δήλωσε ο κ. Νικόλαος Π. Τσάκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΝ.
“Η επιτυχημένη στρατηγική ναύλωσης μας μαζί με τη μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα που διαθέτουμε μας τοποθετεί μας στην κορυφή των εταιρειών που δύνανται να επωφεληθούν από βελτιώσεις στην αγορά”, ισχυρίστηκε, επικαλούμενος την αυξανόμενη λίστα πελατών πρώτης κατηγορίας και την αποδεδειγμένη πρόσβασή της σε κεφάλαια.

e-nautilia.gr