Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ

Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου  πραγματοποίησε διημερίδα στις 15 και 16 Μαρτίου 2014  με θέμα «Πρώιμες σχέσεις», στα πλαίσια του προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το οποίο επιχορηγείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». *
Εκπαιδεύτριες της διημερίδας αυτής ήταν οι κυρίες Έφη Λάγιου-Λιγνού και Μαριάνζ Widdershoven-Ζερβάκη Ψυχοθεραπεύτριες Παιδιών και Εφήβων και Επόπτριες του Προγράμματος Πρώιμης Παρέμβασης.
Οι εκπαιδεύτριες αναφέρθηκαν στις πρώιμες σχέσεις γονέων-παιδιού, με βάση την ψυχαναλυτική θεωρία και στη χρήση της μεθόδου της ψυχαναλυτικής παρατήρησης βρέφους. Στο πρόγραμμα της διημερίδας περιλαμβάνονταν θεωρητικές παρουσιάσεις, παρουσίαση  video με κλινικό υλικό και συζήτηση.
Η διημερίδα διοργανώθηκε από τη Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Ψυχικής Υγείας για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και οικογένειες (Μ.Π.Φ.Ψ.Υ.)  του Κ.Π.Ε., στα πλαίσια του προγράμματος εσωτερικής εκπαίδευσης των εργαζόμενων του και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του (Εγκρεμού 30). Την παρακολούθησαν 12 επαγγελματίες ψυχικής υγείας ποικίλων ειδικοτήτων - εργαζόμενοι στη Μ.Π.Φ.Ψ.Υ.  και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κ.Π.Ε.


*Διευθυντής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο κος Γεράσιμος Κολαΐτης, αναπληρωτής καθηγητής Παιδοψυχιατρικής και Εκτελεστική Υπεύθυνη του Προγράμματος, Υπεύθυνη σχεδιασμού και συντονισμού είναι η  κα Έφη Λάγιου-Λιγνού (M.Psych. Psych.), Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων και Επόπτρια κλινικού έργου.