Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Επιστολή δημοτικών αστυνομικών στον Κ. Μητσοτάκη – τι προτείνουν


Πέντε δημοτικοί αστυνομικοί έστειλαν επιστολή στον Υπουργό και την Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την Πέμπτη 29/05/2014. Επισημαίνουν ότι γίνονται συνεχώς αλλαγές στους πίνακες
διάθεσης και κατάταξης των υπαλλήλων και προτείνουν τη θέσπιση της δήλωσης για αμοιβαία μετάταξη μεταξύ των φορέων υποδοχής εντός δεκαημέρου.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ
Όπως γνωρίζετε, το πρόγραμμα κινητικότητας για τους υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη κι έχουν ήδη αναρτηθεί οι τελικοί πίνακες διάθεσης και κατάταξης των υπαλλήλων, ενώ παράλληλα τρέχει και η οριστική ημερομηνία για κατάθεση αιτήσεων θεραπείας επί αυτών των τελικών πινάκων.
Επίσης, έχει εκδοθεί και το ΦΕΚ μετάταξης υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης και ήδη όσοι μετατάχθηκαν εκεί έχουν αναλάβει υπηρεσία από τις 5 Μαΐου 2014 (τελική ημερομηνία εμφάνισης και ανάληψης υπηρεσίας μετά την έκδοση του ΦΕΚ).
Παρόλα αυτά γίνονται συνεχώς αλλαγές στους πίνακες (ακόμα και στο Υπ. Δικαιοσύνης που δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ) με αποτέλεσμα να προκαλείται συνεχώς ντόμινο αλλαγών, σε κάθε φορέα και ανακατατάξεις στους τελικούς πίνακες.
Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο πως αλλαγές θα υπάρξουν και μετά την εκδίκαση των αιτήσεων θεραπείας, δημιουργώντας προβλήματα σε κάποιους υπαλλήλους. Για παράδειγμα υπάλληλος που σήμερα διορίζεται στο Κατάστημα Κράτησης Νιγρίτας Σερρών και υποχρεούνταν να παρουσιαστεί στο φορέα του μέχρι τις 5 Μαΐου, με τις αλλαγές στους πίνακες μπορεί να βρεθεί στο ΑΤ Ηρακλείου, ενώ μπορεί να έχει νοικιάσει και να διαμένει ήδη στις Σέρρες.
Σαφώς και πρέπει να ελεγχθούν οι αιτήσεις θεραπείας και να γίνει απολύτως αξιοκρατικά και σωστά η μοριοδότηση των υπαλλήλων, ωστόσο πρέπει να σκεφτούμε και την ταλαιπωρία και την οικονομική διάλυση όλων αυτών των μετακινήσεων.Για να μην μιλήσουμε βέβαια για τις γραφειοκρατικές συνέπειες που επιφέρουν όλα αυτά (έκδοση διορθωμένων ΦΕΚ, αλλαγή στις Δ/νσεις Προσωπικού, μπέρδεμα με τις ασφαλιστικές κρατήσεις κλπ).
Επίσης και λαμβάνοντας υπόψη ότι :
Πολλοί Δημοτικοί Αστυνομικοί θα αλλάξουν πόλεις χωρίς τη δική τους επιλογή.
Πολλοί Δημοτικοί Αστυνομικοί διορίστηκαν σε Καταστήματα Κράτησης και τώρα με τους νέους πίνακες ενδεχομένως να αλλάζουν πόλη εργασίας και υπηρεσία (ενώ θέλουν να παραμείνουν στο Κατάστημα Κράτησης).
Και τέλος επειδή κάποιοι μπορεί να μετάνιωσαν για την επιλογή τους.
Προτείνεται:
Η θέσπιση της δήλωσης για αμοιβαία μετάταξη μεταξύ των φορέων υποδοχής εντός δεκαημέρου.
Σκοπός είναι η εξυπηρέτηση υπαλλήλων που πιθανόν να θέλουν να μεταταχθούν αμοιβαία μεταξύ των υπηρεσίων και των φορέων υποδοχής.
Προϋπόθεση βεβαίως θα είναι:
Α) Να δεχθούν να υποβιβάσουν το πτυχίο τους στην περίπτωση που θέλουν να καλύψουν θέση ΔΕ.
Β) Η αμοιβαία μετακίνηση εάν αφορά θέση ανώτερου κλάδου, να επιτρέπεται εφόσον ο υπάλληλος κατέχει τα τυπικά προσόντα.
Γ) Η αμοιβαία μετακίνηση από και προς τους φορείς να μην έρχεται σε αντίθεση με τις προϋποθέσεις που συντρέχουν για τους φορείς (ύψος, ηλικία, ιδιαίτερα πτυχία κλπ) και ιδιαίτερα για την ΕΛ.ΑΣ θα πρέπει ο υπάλληλος να έχει συμμετάσχει και περάσει επιτυχώς τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες που ήταν προαπαιτούμενες για την μετάταξή του.
Δ) Να έχουν εκδοθεί οι οριστικοί πίνακες με όλες τις αλλαγές, έτσι ώστε να έχει παγιωθεί η κάλυψη των θέσεων και ουσιαστικά να μην προκληθεί ντόμινο αλλαγών , καθώς η μοριοδότηση δεν θα μετρά πια.
Ε) Να είναι σύμφωνοι και οι δύο υπάλληλοι και αυτό να γίνεται με υπεύθυνη δήλωση και των δύο.
Έτσι σε ένα χρονικό διάστημα δέκα ημερών θα έχουν γίνει όλες οι αμοιβαίες μετατάξεις και θα ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των επιθυμιών των υπαλλήλων , χωρίς να επηρεάζεται η μοριοδότηση ή η οριστική κατάταξη των υπαλλήλων (εφόσον δεν θα προκληθεί ντόμινο αλλαγών καθώς δεν θα εξαρτάται από την κατάταξη).
Επίσης, και με δεδομένο ότι με βάση τους τελικούς πίνακες που εξέδωσε το ΑΣΕΠ, εμφανίζονται να μένουν αδιάθετοι 226 υπάλληλοι την ίδια ώρα που μένουν 186 κενές θέσεις σε διάφορους από τους φορείς, θα ήταν εξαιρετικό εάν δίνονταν η δυνατότητα στους αδιάθετους υπαλλήλους να μετέχουν σε ένα πρόγραμμα κινητικότητας δεύτερης ευκαιρίας, με σκοπό την κάλυψη αυτών των θέσεων. Θα ήταν πραγματικά κρίμα κάποιος που προσλήφθηκε νόμιμα να οδηγηθεί στην απόλυση την ίδια στιγμή που θα μπορούσε να κατέχει μία θέση εργασίας από τις κενές κι ενώ η ανεργία μαστίζει την ελληνική κοινωνία.
Κατανοούμε πλήρως ότι πιθανόν να σας έχουμε κουράσει με τα αιτήματά μας. Θα θέλαμε όμως πραγματικά να δείξετε το κοινωνικό σας πρόσωπο και να δώσετε μια ευκαιρία στις παραπάνω προτάσεις.
Σας ευχαριστούμε πολύ,
Με εκτίμηση
Μ.Σ
Σ.Μ
K.T.
Κ.Π
Δ.Β

Πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί
ΠΗΓΗ dimastin.gr

aftodioikisi.gr