Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΨΑΡΑ ...

Μόνο ντροπή θα πρέπει να αισθάνεται ο Δήμαρχος Ψαρών, Κωνσταντίνος Βρατσάνος, για τα λεγόμενά του σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ» προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον λόγο απόλυσης , αμέσως μετά τις εκλογές, του ειδικού συνεργάτη του, Ψαριανού οικονομολόγου Καραγιώργη Ανδρέα του Μάρκου. 
Όλοι καταλαβαίνουν τους αντιδημοκρατικούς λόγους της απόλυσής του αλλά ο Δήμαρχος υποστηρίζει ό,τι τα κριτήρια της απαράδεκτης και άκαιρης απόφασής του ήταν παραγωγικά και υπηρεσιακά.
Κύριε Δήμαρχε,
Ο κ. Καραγιώργης Ανδρέας ήταν :
·         Άριστος μαθητής
·         Άριστος φοιτητής στο οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά.
·         Από μικρό παιδί εργάζεται εθελοντικά για τα κοινά του τόπου μας.
·         Οι Ψαριανοί γνωρίζοντας την αξία του και την εργατικότητά του, τον κατέταξαν πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στις τελευταίες εκλογές της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΨΑΡΙΑΝΩΝ και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου.
·         Στα 23 του χρόνια θέτοντας υποψηφιότητα για το Δ.Σ. της Ο.Χ.Σ.Α. (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ) ήρθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Ένας Ψαριανός ΠΡΩΤΟΣ ανάμεσα σε περίπου 40 σωματεία της Χίου.
·         Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ» και συγκέντρωσε 190 σταυρούς προτίμησης.
Κύριε Δήμαρχε, ο κ. Καραγιώργης για τα 27 του χρόνια φέρει ένα βαρύ βιογραφικό και έρχεστε εσείς σήμερα να υπονοήσετε ότι είναι άχρηστος και έχασε την θέση του επειδή δεν παρήγαγε έργο. Μήπως κ. δήμαρχε πρέπει και εμείς οι Ψαριανοί να αποδώσουμε ευθύνες στον Ανδρέα Καραγιώργη για το ότι:
·         Δεν λειτουργεί το υπάρχον βενζινάδικο και οι ταλαίπωροι συμπατριώτες μας κουβαλούν τα καύσιμα με μπιτόνια και βαρέλια;
·         Το Δημοτικό ξενοδοχείο του Ε.Ο.Τ. παραμένει για χρόνια κλειστό και έχει γίνει ερείπιο;
·         Δεν έχουμε Μουσείο;
·         Τα αρχαιολογικά ευρήματα του Αρχοντικιού παραμένουν σε αποθήκες στη Χίο και την Λέσβο;
·         Το δημοτικό εστιατόριο «ΣΠΙΤΑΛΙΑ» θα παραμείνει και φέτος για τρίτη χρονιά κλειστό;
·         Το Δημοτικό καπετανόσπιτο που έχετε σαν προεκλογικό όραμα να αναστηλώσετε είναι σήμερα σκουπιδότοπος;
·         Στο τοιχίο του Γυμνασίου- Λυκείου έχουν πέσει οι σοβάδες και φαίνονται τα σίδερα;
·         Εργολάβοι, κλέβουν πέτρα Ψαρών, την μεταφέρουν στη Χίο, εσείς το γνωρίζετε και δεν κάνετε απολύτως τίποτα;
·         Εργολάβοι, τοποθετούν πλαστικά καπάκια σε ηλεκτρολογικά φρεάτια;
·         Εργολάβοι, τοποθετούν τενεκεδένια φωτιστικά αντί για ανοξείδωτα και εσείς παρουσιάζετε με υπερηφάνεια σαν Έργο σας την αντικατάστασή τους επειδή σκούριασαν;
·         Το νησί μας τον Χειμώνα έμεινε χωρίς σύνδεση για ένα και πλέον μήνα με την Χίο;
·         Την  περσινή Καλοκαιρινή σεζόν, ο επιβάτης μάθαινε 2 ώρες πριν τον απόπλου, ότι τελικά το δρομολόγιο του Λαυρίου θα πραγματοποιηθεί. Οι επαγγελματίες του νησιού μας ζημιώθηκαν και εσείς δηλώνατε και δηλώνετε, ότι ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα με την συγκοινωνία;
·          Μήπως ο κ. Καραγιώργης ήταν εμπόδιο στο προεκλογικό όραμά σας, να αναστηλώσετε τους γκρέμιους ανεμόμυλους σε βίγλα και Μαύρη Ράχη και δεν κάνατε όλα αυτά τα χρόνια τίποτα, ούτε για τον μοναδικό όρθιο ανεμόμυλο του νησιού;
·         Έχουν εξαφανισθεί από το νησί μας και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε τα πέτρινα παγκάκια που αναφέρετε στο προεκλογικό φυλλάδιο σας ότι τοποθετήσατε στο νησί μας;

Ποιος λοιπόν κύριε Δήμαρχε δεν έκανε σωστά την δουλειά του;
Όλα τα παραπάνω κακώς κείμενα για το νησί μας δεν θελήσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε στον προεκλογικό μας αγώνα επειδή είμαστε μια μικρή κοινωνία στην οποία πρέπει να είμαστε όλοι αγαπημένοι, ενωμένοι και αδελφωμένοι, με κοινό σκοπό και στόχο την ανάπτυξη του μικρού, ιστορικού νησιού μας και την ευημερία των δημοτών μας. Όμως:
Εκφράσεις όπως «τον προσέλαβα αν και ήξερα ότι η οικογένειά του στην προηγούμενη εκλογική περίοδο είχε ψηφίσει τον αντίπαλο συνδυασμό» (δεν ήταν παιδί δικό μας) δεν αρμόζουν στη δημοκρατία και στη μικρή μας κοινωνία. Είναι λόγια που πρέπει να προκαλούν ντροπή.
Ψέματα όπως ότι «υπήρχαν και άλλοι υποψήφιοι με περισσότερα προσόντα» κατά την πρόσληψη του Ανδρέα, δεν πρέπει να λέγονται, όσο στριμωγμένος και να είναι κάποιος.
Το να βλέπει ο δήμαρχος «σκοπιμότητα», στη καθυστέρηση έργων που, όπως μας λέει, είχε αναλάβει ο κ. Καραγιώργης μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει εκτός και αν είχε αναλάβει να εκτελέσει όλα τα παραπάνω έργα που πράγματι έχουν μείνει ανεκτέλεστα, εδώ και κάμποσες 4/ετίες.   
Τελειώνοντας κύριε δήμαρχε θέλουμε να σας πούμε το εξής:
Θα είναι τιμή μας να αντιγράψετε το πρόγραμμα μας και να το εκτελέσετε και να είστε σίγουρος ότι θα μας βρείτε αρωγούς και συμπαραστάτες. Έτσι, θα εκλείψει και το φαινόμενο της ευθύνης που αποδίδετε στους υπαλλήλους σας για το ανύπαρκτο έργο σας, αφού θα αναλάβετε εσείς ο ίδιος την εκτέλεση του προγράμματος μας, με την εξουσιοδότησή μας.-
      ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ«ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ»


Μάρκος Βρατσάνος