Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ



Κορυφώνεται η αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων υποψηφίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση -Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες
Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων υποψηφίων την Πανελλαδικών Εξετάσεων θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς έως την Τετάρτη αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι βαθμολογίες.
Οι βαθμοί θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr ενώ θα τοιχοκολληθούν και στα Λύκεια όλης της χώρας.
Την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 θα ανακοινωθούν και οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ περίπου στις 13.00, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.
Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν από τις 24 Ιουνίου, οπότε και τέθηκε σε λειτουργία η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή έως τις 24 Ιουλίου το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Οι υποψήφιοι έχουν κληθεί από τις 18 Ιουνίου να προσέλθουν στο λύκειό τους, προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ο οποίος τους είναι χρήσιμος για την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους.
Με το password και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr . Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται, να μελετούν και να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους, κάνοντας προσωρινή αποθήκευση (πρόχειρο μηχανογραφικό).
Από την ανακοίνωση των βαθμών έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους μηχανογραφικό, στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση, επιλέγοντας «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ».
Στη συνέχεια, το μηχανογραφικό δελτίο καταχωρίζεται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και δεν είναι δυνατή καμία τροποποίηση.
Πηγή: newsbomb.gr