Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Σύσκεψη Ναυτεργατών: Αγώνα για ΣΣΕ – Κοινωνική Ασφάλιση

pemen_siskepsi_nautergaton_
Η σημερινή σύσκεψη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ και της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών, ανέδειξε την αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, κυβέρνησης, Ε.Ε που συνεχίζεται στην κοινωνική ασφάλιση και στο σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.
Καταδίκασε τις αντιναυτεργατικές ενέργειες εφοπλιστών – κυβέρνησης, που επιδιώκουν την κατάργηση των ΣΣΕ και την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων, μετά και την επιστολή που έστειλε ο ΥΝΑ στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στην οποία τους αναφέρει να προχωρήσουν σε ναυτολογήσεις με ατομικές συμβάσεις.
Αυτή είναι η «ανταγωνιστικότητα» και η «ανάπτυξη» της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, να υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, με τους εργαζόμενους χωρίς κανένα δικαίωμα, να συνθλίβονται ανάμεσα στις στρατιές των ανέργων και στα εργασιακά κάτεργα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Να σημάνει στους ναυτεργάτες συναγερμός οργανωμένης αντεπίθεσης, να μην επιτρέψουμε την κατάργηση των ΣΣΕ, την διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας.
Με οργάνωση συσπείρωση δυνάμεων, με πολύμορφη δράση να απαντήσουμε δυναμικά ενάντια στους εφοπλιστές που θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν ατομικές συμβάσεις, να διαπιστώνουν με τον αγώνα μας, ότι δεν θα δεχτούμε συνθήκες «γαλέρας».
Να απομονώσουμε τα «παπαγαλάκια» του κεφαλαίου, της κυβέρνησης που καλλιεργούν για άλλη μια φορά συγχύσεις και αυταπάτες ότι τα μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση «δεν πιάνουν» τους ναυτεργάτες. Αυτά τα άθλια υποκείμενα έλεγαν τα ίδια και το 2010, αυτό που διαπίστωσαν οι ναυτεργάτες είναι η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, η κατάργηση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις του 13ου και 14ου μισθού, οι περικοπές σε συντάξεις – επικουρικό – γιατρούς – φάρμακα, η φοροεπιδρομή.
Στην σύσκεψη καταδικάστηκε η απόφαση της κυβέρνησης και του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας να αποδεχτούν το αίτημα του βιομήχανου Μάνεση, για να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις στο Εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο. Η απόφαση αυτή δεν αφορά μόνο τους Χαλυβουργούς, αφορά όλους τους εργαζόμενους, συμμετέχουμε στην σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας.
Μέχρι και την τελευταία ώρα συνεχίζουμε την οργανωτική προετοιμασία για την μαζική συμμετοχή των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, στην Πανελλαδική Συγκέντρωση για το ασφαλιστικό την Πέμπτη 19 Ιούνη στις 6μμ, στα Προπύλαια, ενάντια στις πρόσθετες περικοπές επικουρικών και κύριων συντάξεων και στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο που προετοιμάζει η κυβέρνηση.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

e-nautilia.gr