Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Πολιτιστική Ακτή ΑΕ!


olp_piraeus_port_
Θέμα χρόνου είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Portnet.gr, η ίδρυση εταιρείας που θα διαχειριστεί την ανάπτυξη της «Πολιτιστικής Ακτής» του ΟΛΠ.
Η εταιρεία, που ευλόγως θα είναι θυγατρική της ΟΛΠ ΑΕ, θα αναλάβει την προώθηση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να λάβει «σάρκα και οστά» το όραμα του Γιώργου Ανωμερίτη να αποκτήσει ο Πειραιάς και το λιμάνι του ένα σύστημα μουσείων και πολυχώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνο για τα εκατομμύρια των τουριστών της κρουαζιέρας, αλλά και ολόκληρης της Αττικής και επιπλέον σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη χώρα.
Φυσικό επακόλουθο της εξέλιξης αυτής θα είναι βεβαίως η τοποθέτηση του ίδιου του νυν Προέδρου του ΟΛΠ Γιώργου Ανωμερίτη στη θέση του Προέδρου της νέας εταιρείας.
Οι πληροφορίες του Portnet.gr αναφέρουν ότι οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Σε κάθε περίπτωση η δημιουργία της Πολιτιστικής Ακτής ΑΕ θα αποτελέσει καθοριστική θεσμική εξέλιξη που θα επιταχύνει τη δημιουργία και λειτουργία του συστήματος χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και μουσείων που θέλει το Πρώτο λιμάνι της χώρας και την κρουαζιέρα να γίνεται πρώτο λιμάνι και στον τομέα του πολιτισμού.
e-nautilia.gr