Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Χυδαία πρόκληση απο ΗΠΑ: Αθωώνουν τους Τούρκους γενοκτόνους και …καταδικάζουν τους αντιστεκομενους κατοίκους της Ουκρανίας!!


Πολλές διαφορές μεταξύ της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και της κατάστασης με τους Ρώσους στην Ουκρανία βλέπει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χάρφ, όπως η ίδια ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στην Κέντρο Ξένου Τύπου της Ουάσιγκτον, με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική.
Σε παρατήρηση Κύπριου δημοσιογράφου πως αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης ζητούν από τους Ρώσους να αποχωρήσουν από την Ουκρανία, ενώ την ίδια στιγμή ποτέ δεν ζητούν από την Τουρκία να αποσυρθεί από την Κύπρο και ερωτηθείσα ποιά είναι η διαφορά ή οι διαφορές μεταξύ των δύο περιπτώσεων, η κ. Χαρφ απάντησε ότι «υπάρχουν πολλές διαφορές» που θα ήταν ευτυχής να συζητήσει.
«Στην περίπτωση της Κύπρου υποστηρίζουμε πλήρως τη συνεχιζόμενη διαδικασία υπό την αιγίδα των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών. Εχουμε προτρέψει και τα δύο μέρη ν’ αδράξουν την ευκαιρία για να επιτύχουν πραγματική και ουσιαστική πρόοδο στην κατεύθυνση μιας διευθέτησης, η οποία να επανενώνει το νησί ως μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Εμείς ως ΗΠΑ, είμαστε πρόθυμες να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο βρούμε χρήσιμο», ανέφερε.
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε ότι γνωρίζει πως «υπάρχουν πολλλά έντονα αισθήματα και στις δυο πλευρές για το θέμα αυτό, αλλά υπάρχει μία διαδικασία σε εξέλιξη για να βρεθεί λύση. Υποστηρίζουμε πλήρως αυτή τη διαδικασία και μπορούμε να βοηθήσουμε μ’ όποιο τρόπο μπορούμε. όμως είναι εντελώς διαφορετική κατάσταση», κατέληξε.

olympia.gr