Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

«Η FRONTEX ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΥΠΟΔΥΕΤΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ. ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΟΡΑ»



ΝΕΑ ΟΞΥΤΑΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΟ ΜΠΑΚΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Νέα παρέμβαση για το οξύτατο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, που απασχολεί την Ελλάδα, αλλά και σχεδόν όλες τις μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες, έκανε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στην ετήσια Σύνοδο του ΟΑΣΕ, που διεξάγεται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτή τη φορά, στόχος του Tέρενς Κουίκ ήταν η ανυπαρξία της Frontex στην αναχαίτιση της εισβολής των παράνομων μεταναστών, κυρίως από τα παράλια της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Frontex δεν λειτουργεί ως αποτρεπτική δύναμη. Δεν υπερασπίζεται τα ελληνικά σύνορα, που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Επί της ουσίας υποδύεται τον ρόλο του ρεσεψιονίστ. «Καλωσορίζει» τους λαθρομετανάστες που εμφανίζονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα η στις παραλίες των ελληνικών νησιών, και τους «σφραγίζει» τα χαρτιά εισόδου τους στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι τους εντάσσει στο καθεστώς Δουβλίνο ΙΙ, προσθέτοντας άνδρες, γυναίκες και παιδιά στην αποθήκη των ψυχών, στην οποία έχει μετατραπεί η Ελλάδα».

Ο Τέρενς Κουίκ, με βάση και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση του, ανέφερε στους εκπροσώπους  των 57 χωρών - μελών του ΟΑΣΕ, ότι «από όσες χώρες εναλλάσσονται στην δύναμη Frontex στην Ελλάδα, μόνο οι Μαλτέζοι και οι Λετονοί επιτελούν σε ικανοποιητικό βαθμό την αποτρεπτική αποστολή τους», περιπολώντας στα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου.

Ταυτόχρονα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έσπευσε να συνυπογράψει τροπολογίες που κατέθεσε η Ιταλία για το θέμα των προσφύγων, το οποίο έφερε στην αρμόδια επιτροπή για συζήτηση και υπερψήφιση η κοινοβουλευτική αποστολή της Πορτογαλίας. Ψήφισμα το οποίο υπερψήφισε στο σύνολο του και ο Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ ούτε και στη σημερινή νέα του παρέμβαση «χαρίστηκε» στη μερκελική ευρωπαϊκή διοίκηση, επαναλαμβάνοντας ότι είναι απαράδεκτη η τακτική των Βρυξελλών στο λαθρομεταναστευτικό, που προσομοιάζει με τις τρεις μαϊμούδες, από τις οποίες η μία «δεν βλέπει», η άλλη «δεν ακούει» και η τρίτη «δεν μιλάει».

Τέλος, ζήτησε ο ΟΑΣΕ να φέρει το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ως ένα από τα βασικά κεφάλαια που θα αποτελέσουν την ατζέντα της επόμενης ετήσιας Συνόδου, που θα γίνει στο Ελσίνκι.


«Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, που αποτελεί και ζήτημα ασφάλειας για όλη την Ευρώπη» κατέληξε ο Τέρενς Κουίκ.