Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 8 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, πτώση της ΝΔ

Προβάδισμα 8 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, πτώση της ΝΔ και πολύ χαμηλά ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι «δείχνει» νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Palmos Analysis.
Όπως δείχνει η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για την ιστοσελίδα Tvxs.gr, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,8% έναντι 17,7% της ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 8,7%.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 3,5% ενώ πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (3%) και του Ποταμιού (2,3%) με τους ΑΝΕΛ να καταγράφουν 2,5% και τη ΔΗΜΑΡ σχεδόν εξαφανισμένη στο 0,7%.
Σύμφωνα με την έρευνα η μεγάλη πτώση της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της, με ένα μέρος εξ αυτών να πηγαίνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ (6%), τη Χρυσή Αυγή (5%) και λιγότερο στους ΑΝΕΛ (2%), ενώ οι διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερες στο ΠΑΣΟΚ που χάνει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% προς τη ΝΔ, αλλά και προς όλα τα άλλα κόμματα.
Οσον αφορά στη συσπείρωση ψηφοφόρων, η αξιωματική αντιπολίτευση καταφέρνει να διατηρήσει
το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της, σημειώνοντας πτώση περίπου 1% σε σχέση με τις ευρωεκλογές, ενώ έχει απώλειες προς τη Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ.
ΠΗΓΗ: TVXS
ΠΗΓΗ: TVXS
ΠΗΓΗ: TVXS
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί της ΝΔ και στην παράσταση νίκης, καθώς το 53% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 28% «βλέπει» νίκη της ΝΔ.
ΠΗΓΗ: TVXS
Οσον αφορά στο τι πιστεύουν οι πολίτες αναφορικά με την οικονομία της χώρας, 3 στους 4 διαφωνούν ότι η οικονομία της χώρας βελτιώνεται. Επίσης, το 53% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την άποψη ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο, με μόλις το 33% να εμφανίζεται σύμφωνο.
Στο ερώτημα για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, το κυβερνητικό στρατόπεδο υπερτερεί. Η διαφορά Σαμαρά-Τσίπρα έχει όμως μικρύνει, γιατί ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός (οριακή άνοδος 1%), ο πρωθυπουργός χάνει 8 μονάδες σε σύγκριση με τον Μάιο.

newsit.gr