Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Καιρός: Ανοιξιάτικο το σκηνικό και σήμερα

Καιρός: Ανοιξιάτικο το σκηνικό και σήμερα
Τοπικές βροχές και θερμοκρασία στους 29 βαθμούς Κελσίου -Έρχεται ζεστή εβδομάδα, με τον υδράργυρο σε άνοδο
Ανοιξιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας και τις κατά τόπους βροχές. 
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για σήμερα, Σάββατο αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές από το απόγευμα στη δυτική- κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων που στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα βόρεια.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά και από το απόγευμα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. από το βραδύ θα στραφούν σε βορείους 6 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις και στις υποκλοπές περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Την Κυριακή στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στα βόρεια και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.
Τη Δευτέρα ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε άνοδο.
Την Τρίτη ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά από νότιες διευθύνσεις με βαθμιαία ενίσχυση. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/508212/kairos-anoixiatikos-o-kairos-kai-simera#ixzz3GTSjhfJ8