Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Αναίρεσε το αίτημα της η ΝΕL στο ΣΑΣ


mutilini_nel_
Σήμερα συζητήθηκε στο πολυαναμενόμενο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το αίτημα της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου για «Ετήσια εκπρόθεσμη δήλωση δρομολόγησης Ε/Γ‐Ο/Γ “ΜΥΤΙΛΗΝΗ” Ν. Χίου 362 στη γραμμή ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟΣ – ΛΕΣΒΟΣ – ΧΙΟΣ – ΣΑΜΟΣ – ΙΚΑΡΙΑ».
Στο Συμβούλιο το παρόν έδωσαν, εκπροσωπώντας το νησί μας, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, ο Πρόεδρος της «ΑΜΚΕ Τουριστική» και των Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Δημήτρης Σφενδύλης και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Τσανταρλιώτης. Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.
Εκεί φυσικά ήταν και ο κ. Αβραντίνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της, οι οποίοι με πάθος και αρκετή ένταση επιτέθηκαν στα μέλη του ΣΑΣ, αλλά και στον Γενικό Γραμματέα κ. Μπούσιο, που προεδρεύει του Συμβουλίου. Ο κ. Αβραντίνης μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις και κατηγόρησε το ΣΑΣ, λέγοντας ότι έχει διακοσμητικό ρόλο, αναφερόμενος στην δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ολοκλήρωσαν την τοποθέτηση τους, αναφέροντας ότι θα αναιρέσουν το αίτημα τους. Ο κ. Μπούσιος τους πληροφόρησε ότι για να ληφθεί υπόψη κάτι τέτοιο θα πρέπει το έγγραφο να φτάσει στα χέρια του Συμβουλίου, πριν ληφθεί η απόφαση το απόγευμα.
Ο Δήμαρχος Λήμνου και ο κ. Τσανταρλιώτης κατά την διάρκεια του Συμβουλίου τοποθετήθηκαν επί του θέματος, τονίζοντας ότι η επιστροφή της ΝΕΛ στο Βόρειο Αιγαίο, δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Έχουν κάνει τόσα «εγκλήματα», που κανείς Λημνιός δεν επιθυμεί την επιστροφή της. Ειδικότερα ο κ. Τσανταρλιώτης «απαντώντας» στα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα, τόνισε ότι ο κ. Αβραντίνης και η ΝΕΛ, για μία ακόμη φορά καθυστέρησαν. Δεν μπορεί σήμερα να μιλούν για τον διακοσμητικό ρόλο του ΣΑΣ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια που οι αποφάσεις παρατάσεων τους συνέφεραν, όλα λειτουργούσαν ρολόι.
Η απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, θα ληφθεί το απόγευμα. Ακόμη και αν η ΝΕΛ δεν δώσει το έγγραφο αναίρεσης του αιτήματος, η απόφαση θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι αρνητική.
e-nautilia.gr