Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΜΕ ΧΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ

Συνάντηση με συνταξιούχους ναυτικούς στον Παγχιακό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού είχε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.
 

Νέα γραμμή παραγωγής από την Elbisco, επιδοτούμενη από τον Αναπτυξιακό Νόμο
 
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, εγκαινίασε μέσα στην εβδομάδα τη νέα γραμμή παραγωγής ψωμιού της εταιρείας ELBISCO, η οποία ενισχύθηκε από τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Πικέρμι Αττικής, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας επεσήμανε:

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στα εγκαίνια μιας επένδυσης που συμβάλλει στην ενδυνάμωση της παρουσίας μιας Ελληνικής επιχείρησης με σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό.

Σε αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο οικονομικό περιβάλλον που βρίσκεται η χώρα μας, και καθώς βγαίνουμε πλέον από την δίνη της πιο σοβαρής οικονομικής κρίσης, είναι όχι μόνο παρήγορο αλλά και εξαιρετικά ελπιδοφόρο να ολοκληρώνονται σημαντικά επενδυτικά σχέδια.

Είναι σημαντικό όχι μόνο γιατί διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας αλλά γιατί δημιουργούν το υπόβαθρο για την αύξηση της απασχόλησης, της παραγωγής και των εξαγωγών που τόσο ανάγκη έχει η Ελληνική οικονομία.

Το οικονομικό μοντέλο της χώρας αλλάζει.

Από ένα μοντέλο που στηριζόταν στα δανεικά, στην κατανάλωση και την δημόσια δαπάνη σε ένα μοντέλο που στηρίζεται στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στην ανταγωνιστικότητα, στον ιδιωτικό τομέα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά πλέον.

Η λειτουργία  της νέας υπερσύγχρονης γραμμής ψωμιού στο εργοστάσιο του Πικερμίου επιδοτήθηκε κατά 15% από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Το γεγονός αυτό προκαλεί ασφαλώς μεγάλη ικανοποίηση καθώς μόνο το 2014 υποβλήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες και ακολούθως εντάχθηκαν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 484 επενδυτικά σχέδια συνολικού Προϋπολογισμού 2,6 δις Ευρώ. 

Η συνολική ενίσχυση αυτών των σχεδίων ανέρχεται στα 922 εκ.  Βρισκόμαστε τώρα σε αυτό το κομβικό σημείο: Στη διαδικασία της υλοποίησης των επενδύσεων που σχεδιάστηκαν το 2014 και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.

Ημέρα με την ημέρα νέες παραγωγικές δραστηριότητες θα ενισχύουν την κοινή μας προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός νέου βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου.

Και είναι εξαιρετικά κρίσιμο αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί αδιατάρακτα και να μην υπονομευθεί από τις πολιτικές εκείνες που επί σειρά ετών μας οδήγησαν στην αποβιομηχάνιση, τη συρρίκνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τη διόγκωση του δημοσίου τομέα και τα ελλείμματα».