Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμ. Κάρμαντζη στην Τελετή Υποδοχής Πρωτοετών Σπουδαστών ΑΕΝ/Μηχανικών Χίου


Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζουμε στη Χίο, την πατρίδα της ελληνικής ναυτιλίας.
Έχετε έρθει απ’ όλες τις γωνιές της πατρίδας μας στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών της Χίου, για να μυηθείτε στα μυστικά του ναυτικού επαγγέλματος, για να πάρετε τις σωστές βάσεις στο ξεκίνημα της ναυτικής σας σταδιοδρομίας.
Είμαι βέβαιος, ότι το επιστημονικό προσωπικό της  Ακαδημίας, ο σύγχρονος και πλήρης εξοπλισμός και ο δικός σας ζήλος, αποτελούν εχέγγυα για αποδοτικές σπουδές και δημιουργική πορεία στη συνέχεια.
Όμως θα ήθελα να επισημάνω ότι οι σπουδές σας στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού θα σας μεταδώσουν κάτι παραπάνω από ένα σύνολο γνώσεων.
Θα σας μεταδώσουν ήθος και αξίες.

Γιατί, το δύσκολο ναυτικό επάγγελμα στηρίζεται πάνω απ’ όλα στην συντροφικότητα, στην αλληλοβοήθεια, στην αλληλεγγύη και στην αυταπάρνηση. Αυτές οι αξίες διαπέρασαν γενιές ολόκληρες ναυτικών, και συνέβαλαν στο να γραφτούν οι πιο λαμπρές σελίδες της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας. Είμαι σίγουρος ότι αυτές τις αξίες θα συναντήσετε και στη διάρκεια των σπουδών σας στο νησί μας.
Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, την οποία εκπροσωπώ, θα είναι στο πλευρό σας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, σε ό,τι χρειαστείτε.
Σας εύχομαι από την καρδιά μου, καλή διαμονή στο νησί μας, γόνιμες, αποδοτικές και δημιουργικές σπουδές.