Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

" ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΩ "



Σε μία απίστευτη καταγγελία προέβη η μητέρα του 9χρονου Ταξιάρχη από το χωριό Πλαγιά, στο Πλωμάρι της Λέσβου, που την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε θύμα ενδοσχολικού εκφοβισμού, από συμμαθητές του.

«Μου είπε να κάνουν έναν έρανο και να  με βοηθήσουν όσο μπορούν. Να πούμε ότι χρειαζόμαστε έναν υπολογιστή, ότι χάλασαν τα υδραυλικά και να μαζέψουμε λεφτά, για να σκεπάσουμε το θέμα»Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο zougla.gr, η Μαρία Χιωτέλλη, δέχτηκε πρόταση χρηματισμού από τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις το περιστατικό.

«Μου είπε να κάνουν έναν έρανο και να  με βοηθήσουν όσο μπορούν. "Να πούμε ότι χρειαζόμαστε έναν υπολογιστή, ότι χάλασαν τα υδραυλικά και να μαζέψουμε λεφτά", για να σκεπάσουμε το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, η κα Χιωτέλλη, χήρα και μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, η οποία προσπαθεί να συντηρήσει την οικογένειά της με μία σύνταξη 700 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια, την ευθύνη για το περιστατικό φέρει ο γυμναστής του σχολείου, καθώς εκείνος ζήτησε από τους μαθητές να κατεβάσουν την μπάλα που είχε κολλήσει στη μπασκέτα. Τότε, μαθητές μεγαλύτερης τάξης «κρέμασαν» τον Ταξιάρχη στη μπασκέτα και άρχισαν να τον κουνούν.

Αποτέλεσμα της επικίνδυνης πράξης τους ήταν ο μικρός να βρεθεί στο έδαφος και να σπάσει τα δύο του χέρια.

Παράλληλα, η κα Χιωτέλλη υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν ο ανήλικος μαθητής είχε πέσει ξανά θύμα bullying, όταν ένας 14χρονος τον είχε ξεγυμνώσει στις τουαλέτες του σχολείου.

Όπως υπογράμμισε, η ίδια είχε απευθυνθεί στην τότε διευθύντρια του σχολείου, η οποία είχε ισχυριστεί ότι το περιστατικό δεν συνέβη ποτέ, αλλά «γεννήθηκε» στο μυαλό του παιδιού.



Σημειώνεται ότι ήδη διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, που παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, από την Εισαγγελία Εφετών Βορείου Αιγαίου.

Το περιστατικό αυτό, καταδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ότι το bullying είναι μια θλιβερή πραγματικότητα, που απειλεί τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία των παιδιών.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αποδίδει το περιστατικό σε ατύχημα:

«Σχετικά με το ατύχημα που συνέβη σε μαθητή στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλαγιάς Λέσβου, σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν εντολής μας, επισκέφτηκαν αμέσως το Δημοτικό Σχολείο ο Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και Συντονιστής Δράσεων Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου καθώς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να μας ενημερώσουν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος.

Επιπλέον, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου δόθηκε εντολή προς την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να διενεργήσει έρευνα για τις τυχόν ευθύνες».

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

zougla.gr