Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ S/M ΧΑΡΑ



Με  ιδιαίτερη λύπη ενημερωθήκαμε για απολύσεις εργαζομένων στο σουπερ Μάρκετ «Χαρά». Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα δύσκολη και κάθε θέση εργασίας που χάνεται έχει πολλαπλές επιπτώσεις τόσο στον ίδιο τον εργαζόμενο- άνεργο, όσο και στο οικογενειακό του περιβάλλον.
Καλούμε τους εργοδότες να σέβονται το ιερό δικαίωμα στην εργασία και να μην προβαίνουν σε εκδικητικές και τρομοκρατικές απολύσεις και μάλιστα χωρίς  εμφανείς λόγους ( πχ πτώχευση).
Παράλληλα να αντιληφτούν όλοι ότι οι εργαζόμενοι είναι ταυτόχρονα και καταναλωτές , με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική κοινωνία.
Το Εργατικό Κέντρο Χίου και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών  καταδικάζουν τις απολύσεις  και ζητούν   σεβασμό από τους εργοδότες στις εργασιακές σχέσεις και στην ανθρώπινη υπόσταση των εργαζομένων.


Για το Εργατικό Κέντρο Χίου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΙΝΑΣ                                                                                                      ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΚΟΣ