Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Κατρούγκαλος σε απολυμένους: Θα επαναπροσληφθείτε όλοι – Δεν μπορούμε, όμως, να δώσουμε αναδρομικά


Τη διαβεβαίωση ότι όλοι θα επαναπροσληφθούν έδωσε στους απολυμένους αλλά και τους «διαθέσιμους» δημόσιους υπάλληλους οι οποίοι γέμισαν σήμερα το μεσημέρι ασφυκτικά το το αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.  Ωστόσο, από τη συζήτηση προέκυψε ότι δεν θα μπορέσουν να λάβουν πίσω αναδρομικά τους μισθούς που χάθηκαν καθώς αφενός δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από τον προϋπολογισμό και αφετέρου δεν αφορά αρμοδιότητα του συγκεκριμένου υπουργείου.
Παρόλ’ αυτά ο κ. Κατρούγκαλος ευχήθηκε στους εργαζόμενους που έχουν προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια να δικαιωθούν και να λάβουν τα χρήματα που διεκδικούν. «Όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα γίνουν σεβαστές. Θέλω βέβαια να ελπίζω, ότι θα συνεχίσετε να δικαιώνεστε στις προσφυγές σας», είπε χαρακτηριστικά.
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε ότι θα καταργήσει τις διατάξεις του ν.4172/2013, του μέτρου της διαθεσιμότητας ώστε να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, μέσω της πρώτη μίνι κινητικότητας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στον επόμενο  ένα ενάμιση μήνα, ενώ όσοι μετακινήθηκαν με προηγούμενες διαδικασίες σε θέσεις, θα μετακινηθούν με την επόμενη διαδικασία κινητικότητας «που θα έχει συναινετικά χαρακτηριστικά», στο επόμενο 6μηνο. Ως προς την επανασύσταση δομών, παρέπεμψε στα συναρμόδια υπουργεία. Αναφορικά με τη δημοτική αστυνομία ενημέρωσε ότι «ο κ. Βούτσης βλέπει θετικά την επανασύστασή της».
Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι «δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα», ενώ  αναφορικά με πολύ ειδικά ζητήματα κλάδων ή παλαιότερες εκκρεμότητες που έμειναν ανοιχτές όπως οι εφεδρείες, ο πρότεινε να καταθέσουν υπομνήματα. «Ο,τιδήποτε έρθει γραπτώς θα το μελετήσω προσωπικά», σημείωσε.


aftodioikisi.gr