Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

TI KAIΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
Άστατος θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Ωστόσο φαίνεται πως ο καιρός φτιάχνει το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.
Η Κυριακή των Βαΐων θα ξεκινήσει με γενικά καλό καιρό, αλλά από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια θα έρθει μια ισχυρή ατμοσφαιρική διαταραχή, η οποία τη Μεγάλη Δευτέρα θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα.
Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες τρεις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.
Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι βροχές στα πεδινά και τα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη βόρεια Ελλάδα.
Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο άστατος καιρός, ενώ θα υπάρξουν και διαστήματα βελτίωσης. Την Κυριακή του Πάσχα, αν δεν απομακρυνθεί το σύστημα στα ανατολικά, πιθανόν να δημιουργηθούν τοπικά προβλήματα στο ψήσιμο του οβελία, κυρίως στα βόρεια.
Πιο αναλυτικά:
Κυριακή των Βαΐων 05-04-2015
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν βροχές και βαθμιαία στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο.
Άνεμοι: νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Μεγάλη Δευτέρα 06-04-2015
Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση στα δυτικά από το απόγευμα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο αλλά από το απόγευμα σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.
Μεγάλη Τρίτη 07-04-2015
Καιρός: στην ανατολική χώρα νεφώσεις με βροχές, στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.
Μεγάλη Τετάρτη 08-04-2015


Kαιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Την Κυριακή του Πάσχα, αν δεν απομακρυνθεί το σύστημα στα ανατολικά, πιθανόν να δημιουργηθούν τοπικά μικρά προβλήματα στο ψήσιμο του οβελία, κυρίως στα βόρεια.