Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΑΣ ΧΙΟΠΟΛΙΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΣΙΑ




Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών έγιναν την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 μετά πάσης λαμπρότητας και θείας κατάνυξης τα εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού της Αγίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος στην περιοχή Μορτερό
του δημοτικού διαμερίσματος Νέας Ερυθραίας, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.κ. Κυρίλλου, με συλλειτουργούς τον προϊστάμενο του ναού, πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κωστή, τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, π. Νικάνορα Καραγιάννη και πολλούς ακόμη ιερείς.
Το απόγευμα του Σαββάτου, βάσει του καταρτισθέντος προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η πάνδημη υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Ματρώνης και του οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία. Στην υποδοχή παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Δημ. Μωράκης, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης.
Στη συνέχεια τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, ενώ την Κυριακή 24 Μαΐου τελέστηκε θεία αρχιερατική λειτουργία επί της εγκαινιασθείσας Αγίας Τράπεζας.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και των εγκαινίων, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης, κ.κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον κλήρο και το λαό, τέλεσε και τα εγκαίνια της Αγίας Τράπεζας του παρεκκλησίου που βρίσκεται εντός του περιβάλλοντος χώρου του Ναού της Αγίας Ματρώνας και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο.
μέρος των ιερών λειψάνων της Αγίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδας θα παραμείνουν μόνιμα στον ιερό ναό προς βοήθεια των ενοριτών και των οικογενειών τους.
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί η άψογη συνεργασία του προϊσταμένου ιερέως, του εκκλησιαστικού συμβουλίου και του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Αγία Ματρώνα», που ετοίμασαν από κοινού μία άριστη υποδοχή των ιερών λειψάνων της αγίας και του οσίου Δαβίδ. Είναι επίσης γνωστό ότι ο ναός της Αγίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος είναι έργο του Συλλόγου, που η βοήθεια της αγίας αξίωσε τα μέλη του να οικοδομήσουν έναν περίλαμπρο ναό μαζί με το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου.

πηγη ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ