Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΤΟ 2ο ΕCONSHIP ΣΤΗ ΧΙΟ- 24ΜΕ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

Τ

ο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων διοργανώνει στη Χίο, από 24 έως 27 Ιουνίου 2015, το Ευρωπαϊκό Επιστημονικό Συνέδριο «Ναυτιλία, Συνδυασμένες Μεταφορές και Λιμένες» 2015 (ECONSHIP 2015), με θέμα “Ναυτιλία και Λιμένες σε Σταυροδρόμι: Ανταγωνισμός, Ανθρώπινος παράγοντας και προκλήσεις”. Το Συνέδριο φιλοξενείται στο «Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης».
Το ECONSHIP2015 τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ενώσεως Ναυτιλιακών Οικονομολόγων και της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος, με τη στήριξη του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ιδρύματος ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και του Δήμου Χίου.
Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουνίου στις 20.00 στο «Ίδρυμα Μαρία Τσάκος-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου αλλά και του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, και την εναρκτήρια ομιλία του Pierre Cariou, Αντιπροέδρου της Διεθνούς Ενώσεως Ναυτιλιακών Οικονομολόγων.
Στο ECONSHIP2015 αναμένεται να συμμετάσχουν 130 και πλέον ερευνητές και ειδικοί αναλυτές με αντικείμενο τη ναυτιλία από πάνω από 35 χώρες. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν 120 επιστημονικές μελέτες από 222 συγγραφείς από όλο τον κόσμο.
Επιπρόσθετα θα πραγματοποιηθούν ειδικές συνεδρίες με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ελληνικής και της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τις προοπτικές της ναυτιλιακής βιομηχανίας, την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και τις προοπτικές και της προκλήσεις της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων.
Όπως δήλωσε εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θάνος Πάλλης «Το ECONSHIP 2015 διοργανώνεται για δεύτερη φορά στο νησί της Χίου, ενισχύοντας την σύνδεση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την τοπική κοινωνία αλλά και ως ελάχιστος φόρος τιμής σε ένα νησί, γενέθλιο τόπο πολλών πρωταγωνιστών της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας και φυσικά ναυτικών»