Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΘΕΩΝΑΣ :ΑΜΕΣΗΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΛΗΡΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ



«Οι συντάξεις κατά το διάστημα που βρίσκομαι στην διοίκηση του ΙΚΑ, από τον περασμένο Φεβρουάριο, ουδέποτε είχαν πρόβλημα. Πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και με τις συντάξεις του Ιούνιου», δήλωσε σήμερα ο νέος διοικητής του Ιδρύματος Γιάννης Θεωνάς, ο οποίος παρέστη στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, που πραγματοποιείται στην Πάτρα.
 
Όσον αφορά στις ρυθμίσεις οφειλών προς το ΙΚΑ, ο Γιάννης Θεωνάς είπε ότι 125.000 οφειλέτες του ΙΚΑ εντάχθηκαν ήδη στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
 
Σχετικά με την λειτουργία του ΙΚΑ, ο Γιάννης Θεωνάς τόνισε πως τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην καθυστέρηση της απόδοσης των συντάξεων, ειδικά στις περιπτώσεις της διαδοχικής ασφάλισης.
 
Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, αυτό το πρόβλημα θα λυθεί μόνον εάν δοθεί άμεση προτεραιότητα στην πλήρη μηχανοργάνωση του Ιδρύματος, και στην ψηφιοποίηση όλης της ασφαλιστικής ιστορίας των ασφαλισμένων. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτός θα είναι και ο πρώτος στόχος του ως νέος διοικητής του ΙΚΑ, και γι” αυτό έχει υποβάλει αίτημα για την ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ. - See more at: http://arouraios.gr/2015/06/giannhs-theonas-amesh-proteraiothta-h-plirhs-mhchanografhsh-tou-ika/#sthash.en4awuSl.dpuf