Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

XΩΡΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ




Tον κίνδυνο να μείνουν χωρίς τις συντάξεις του μηνός Ιουλίου αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα,  αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου και των άλλων Ταμείων που δεν...διαθέτουν κάρτα αυτόματων συναλλαγών ώστε να εισπράξουν τα ποσά από τα ATMs.
 Το πρόβλημα έχει τεθεί ήδη στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από στελέχη των Ταμείων που πληρώνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη τις συντάξεις. Στο μεταξύ η ΟΤΟΕ με επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό της χώρας, στον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών επεσήμανε τις ευθύνες που τους αναλογούν, οι οποίες "επιβάλλουν να ενεργήσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά για να διασφαλίσουν  την ομαλή λειτουργία των Τραπεζών περιφρουρώντας την ασφάλεια των εργαζομένων, του συναλλασσόμενου κοινού και φυσικά τις καταθέσεις των πολιτών.
Η ΟΤΟΕ κάλεσε  την Τράπεζα της Ελλάδος και τις Διοικήσεις των Τραπεζών "να πάρουν προληπτικά όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των συναλλαγών με ασφάλεια για τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους".
Όπως υπογραμμίζει "πρωταρχικός στόχος όλων πρέπει να είναι η ηρεμία, η ασφάλεια και η ομαλότητα στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος" ενώ  "αν διαπιστωθεί κλίμα έντασης στα καταστήματα των Τραπεζών, δεν θα διστάσει να παρέμβει με άμεσες και δραστικές πρωτοβουλίες". Για το λόγο αυτό το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ θα έιναι σε διαρκή συνεδρίαση από Δευτέρα. 
Γ. ΓΑΤΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ