Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Όχι για το 1,20 αλλά για τη συνέπεια


Οι ανάγκες για στήριξη και αλληλεγγύη των πολιτών είναι παρούσες.

Επανέρχεται, λέει, από σήμερα το εισιτήριο για τις μετακινήσεις στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες. «Η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού σε όλες τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας ήταν ένα έκτακτο μέτρο και εντασσόταν στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που είχε θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση», έλεγε η ανακοίνωση του υπουργείου λίγες μόλις ώρες μετά την επιβολή των capital controls και ήταν όντως μια μικρή ανάσα, ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, βρε αδερφέ, για την υπομονή και την κατανόηση που κλήθηκε να δείξει ένα μέρος της κοινωνίας που χρόνια τώρα έχει μάθει να περιμένει σε στάσεις και ουρές, να στοιβάζεται σε πυρακτωμένες λαμαρίνες και να τραβάει την ανηφόρα κρατημένο από τις χειρολαβές.

«Η χαρά του τζαμπατζή και των λάθρο» αναφώνησαν τότε με μια φωνή κάποιοι που έχουν να δουν λεωφορείο από την πενταήμερη της τρίτης λυκείου και θεωρούν τα ΜΜΜ ως το τελευταίο σκαλοπάτι πριν την επαιτεία. «Χάνει έσοδα το κράτος» διαμαρτυρήθηκαν οι φανατικότεροι αντικρατιστές μετρώντας σε κέρματα τη χασούρα που θα πρέπει να τσοντάρει ο προϋπολογισμός για να κόβει βόλτες στην Αθήνα η πλέμπα. Ήταν οι μέρες, όμως, τέτοιες που δεν ακούστηκαν οι φωνές τους και πολύ. Μέχρι και τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων κατάπιαν προκειμένου να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στη συμπόνια για τους συνταξιούχους που εξευτελίζονταν στις ουρές των τραπεζών.
Όλα αυτά, όμως, μέχρι χθες, γιατί από σήμερα το τζάμπα μάς τελείωσε. Στο ακυρωτικό μηχάνημα όλοι από σήμερα, ευτυχώς πάντως όχι και οι άνεργοι. Για τους υπόλοιπους, όμως, θα πρέπει να δώσετε μια εξήγηση, κύριε Σπίρτζη. Δηλαδή από σήμερα δεν έχουν ανάγκη από στήριξη οι πολίτες; Δηλαδή από σήμερα όλα μέλι γάλα; Τι αλλάζει από σήμερα, κύριε Σπίρτζη, και δεν έχουν οι πολίτες ανάγκη την αλληλεγγύη σας; Μήπως άνοιξαν οι τράπεζες; Μήπως τα ΑΤΜ βγάζουν περισσότερα χρήματα ή μήπως φούσκωσαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί με τους μισθούς που κάποιοι περιμένουν από την 1η Ιουλίου κι ακόμα να τους δουν;
Δυστυχώς, κύριε υπουργέ, τίποτα δεν άλλαξε από όλα αυτά. Οι ανάγκες για στήριξη και αλληλεγγύη των πολιτών είναι παρούσες. Δεν έχουν ακόμη ακυρωθεί. Ούτε καν στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Γι' αυτό λοιπόν, αν θέλετε να είστε συνεπής τουλάχιστον ως προς τους λόγους που προχωρήσατε πριν λίγες ημέρες στην κίνηση στήριξης και αλληλεγγύης των πολιτών, διατηρήστε τις δωρεάν μετακινήσεις έως ότου εκλείψουν οι λόγοι που ο ίδιος επικαλεστήκατε για την εφαρμογή του μέτρου αυτού.
- See more at: http://left.gr/news/ohi-gia-120-alla-gia-ti-synepeia#sthash.G6cKErwB.dpuf