Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τσίπρας σε Ζωή: Προκαλείς θεσμική δυσαρμονία

Τσίπρας σε Ζωή: Προκαλείς θεσμική δυσαρμονία


Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου της εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη θεσμική δυσαρμονία που προκαλεί η διαφοροποίηση της προέδρου της Βουλής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της εξέφρασε τον προβληματισμό του για την θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από την συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που την στηρίζει.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συντροφικότητας.
Εξερχόμενη η πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για σχέση ειλικρίνειας με τον Πρωθυπουργό και την ανάγκη να διατηρηθεί η συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.
Μεταξύ άλλων είπε η πρόεδρος της Βουλής:
«Είχα μια ειλικρινή και εις βάθος συζήτηση με τον Πρωθυπουργό για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αλλά και για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν σε σχέση με τα δικαιώματα του λαού και σε σχέση με τη θωράκιση της Δημοκρατίας, που δοκιμάζεται στην Ευρώπη με θύμα την Ελλάδα.
Μας συνδέει σχέση συντροφικότητας και ειλικρίνειας με τον Πρωθυπουργό και κοινή δέσμευση είναι να διαφυλάξουμε τα δίκαια του λαού μας, αλλά και τη συνοχή της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Εξέθεσα στον Πρωθυπουργό τα επόμενα βήματα για το επονείδιστο χρέος. Αδιαπραγμάτευτη η κοινή στράτευση του Πρωθυπουργού και της δικής μου στα συμφέροντα του λαού».